Ziarul Unirea

Deputatul Ioan Dîrzu: România, cea mai accelerată creștere a salariilor din Europa, lucru pe care PNL nici nu-l dorește, nici nu-l poate obține

Creșterea economică se regăsește în buzunarele românilor. În salarii și pensii mai mari! Este o evidență constatată de Eurostat care comunică avansul consistent al creșterilor de salarii din România comparativ cu media europeană.

În 2017 costul cu forța de muncă în România a crescut cu 17,1%, în medie, față de 2,3% în UE.
În pofida acestei creșteri remarcabile, un român este plătit cu doar 6,3 euro brut/oră, adică la mai puțin de un sfert față de un european, care câștigă 27 de euro în fiecare oră.
Diferența foarte mare – practic în Europa forța de muncă este cu peste 400% mai scumpă – face ca România să rămână un paradis investițional din perspectiva costului cu personalul.

ELIT

În egală măsură, se justifică și se impune continuarea politicii PSD de reducere a decalajului și de majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim. De la preluarea guvernării, în ianuarie 2017, salariul minim al românilor a crescut de 2 ori, pentru a ajunge azi la 1900 de lei brut.

Guvernul a majorat ce poate majora: doar în acest an la medici salariile au crescut cu valori cuprinse între 75% și 120%. La profesori, doar în 2018 au crescut 20%, iar față de 1 ianuarie 2017, cu 40%. La fel sunt multe creșteri în sistemul bugetar, dar și la salariul minim pe economie care se acordă și în mediul privat.

Au existat anumite cazuri în care salariile din lunile februarie și aprilie sunt sau vor fi mai mici din zilelor libere.  PNL, prin propaganda de serviciu, profită de o situație obiectivă pentru a manipula opinia publică. Să nu uităm că, acum,  PNL este partidul care îi găzduiește pe PDL-iștii care au tăiat salariile românilor timp de 3 ani.  PNL nu are dreptul moral să vorbească despre salarii în România.

Creșterea salariilor românilor este o necesitate perfect sustenabilă economic. Este deja lucru bine știut că România are cel mai ridicat randament al muncii din Uniunea Europeană – 232% – calculat ca raport între productivitatea obținută și salariile plătite.

Pe locul doi este Polonia cu 209%, urmată de Bulgaria cu 207%. Ultimele clasate în privința clasamentului muncii sunt Finlanda cu 82% și Danemarca cu 75%.

De altfel, în ultimii 7 ani, România conduce detașat în clasamentul creșterii productivității ( + 135%). Există deci toate argumentele și justificările economice pentru ca forța de muncă să fie plătită mai bine, fapt care se produce asumat și sistematic potrivit programului de guvernare PSD-ALDE.

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba

 Partidul Social Democrat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Flash 13 aprilie 2018 at 17:11

De ce nu fac cei de la PNL o comparație a salariilor din prezent cu cele din guvernarea Boc, indiferent ce masuri bune ia actuala guvernare nu o sa.i mulțumească!

M I 14 aprilie 2018 at 21:57

Sa compare si inflatia si sa vedem ce puteam cumpara cu un salariu de atunci si ce cumparam cu unul din prezent. A nu se intelege ca sunt de acord cu ce a facut Boc, dar nici sa-i laudam nemeritat pe cei de acum.

Omg 13 aprilie 2018 at 17:26

Salariile am putea spune ca sunt prea mari fata de mediul privat, ar trebui domnii de la PNL sa se mai informeze înainte sa arunce cu acuze, sa mai citească o statistica, asta în cazul în care știu sa citească.

Da, Dirzule! 13 aprilie 2018 at 18:33

Creșterea economică se regăsește în buzunarele parlamentarilor români. În salarii și pensii mai mari! Este o evidență constatată de Eurostat care comunică avansul consistent al creșterilor de salarii la parlamentarii din România, comparativ cu media europeană.

Sorin 13 aprilie 2018 at 20:55

Interesant ca pe ultimele locuri sunt 2 tari cu nivel de trai extrem de ridicat. Asta ma face sa cred ca acest clasament nu are nici o valoare. Nu trebuie uitat faptul ca 85% di cresterile salariale au fost anulate prin cresterea preturilor. Dar sa privim cu optimism spre anul douazecidouazeci.

dolfi 13 aprilie 2018 at 23:06

bun hard are Darzu asta de rezista la atatea rescrieri de catre Penalul Dragnea…

Antitot 14 aprilie 2018 at 8:08

In mintea acestui om nu este decât un mare gol,credeti ca ne interesează statisticile voastre,noi vedem pe propria piele că trăim mai rău și pe voi vă interesează doar ce cred proștii care așteaptă punga psd plină cu tîmpenii.

Ghita 14 aprilie 2018 at 9:24

Dirzule, iara bati campii ca de obicei. Cum se face ca, in conditiile in care va laudati cu cresterea economica record, luna de luna guvernul imprumuta aproximativ un miliard de euro ca sa poata plati toate majorarile de salarii si pensii si alte pomeni . Unde vezi tu sustenabilitatea in asta? Este un guvern de incompetenti si habarnisti de cea mai joasa speta, o sa duceti tara de rapa nemernicilor!

Extraordinar! 14 aprilie 2018 at 13:29

Romanii se revolta si ies in strada de trei luni de zile in continuu pt un paradox economic psdisto-aldist: le-au crescut atat de mult salariile incat au ramas fara venituri…

Un tip 14 aprilie 2018 at 15:11

Asa este: papa – caca. Ramane putoarea, ca in rest nu mai ramane nimic dupa guvernarea PSD.

Comentariile sunt oprite