Ziarul Unirea

Deputatul Ioan Dîrzu, întrebări adresate ministrului Sănătății privind situația bolnavilor de scleroză multiplă din România

Deputatul Ioan Dîrzu, întrebări adresate ministrului Sănătății privind situația bolnavilor de scleroză multiplă din România

Stimate doamnă ministru,

ELIT

În România sunt în prezent, oficial, recunoscuţi de către stat un număr de 3.770 de bolnavi de scleroză multiplă iar numărul efectiv este de peste 10.000.

Despre această boală se vorbește prea puțin la nivelul opiniei publice iar politicile publice nu sunt deloc vizibile și eficiente.

Foarte mulți tineri români au fost diagnosticați și suferă de scleroză multiplă, o boală care, în Occident, este ținută sub control într-un mod mai ușor și rapid pentru pacient.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ne-am asumat împreună, Guvern și Parlament, să investim în programele de tratare și prevenție ale bolilor grave și rare iar SM este și trebuie să se regăsească printre prioritățile ministerului.

În acest context, vă  rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Câte centre specializate pentru tratarea sclerozei multiple sunt, în prezent, în România și câte vor fi construite până în 2020?
  2. Care sunt medicamentele ce vor fi introduse pe lista celor compensate până în 2020?
  3. Care este timpul pe care trebuie să-l aștepte pacientul diagnosticat cu SM până la data începerii tratamentului decontat? Cum veți scurta acest timp?
  4. Cum puteți asigura pacienților români diagnosticați cu SM accesul la tratamentul cu Ocrevus?
  5. Cum sprijină Ministerul Sănătății activitatea organizațiilor neguvernamentale care luptă împotriva sclerozei multiple?
  6. Ce alte beneficii sociale vor primi, până în 2020, bolnavii de scleroză multiplă din România?
  7. Care este politica Ministerului Sănătății privind creșterea nivelului de trai, integrarea în muncă și în societate pentru bolnavii de scleroză multiplă?
  8. Cum se asigură Ministerul Sănătății că bolnavii de scleroză multiplă au acces la TOATE instituțiile publice din România, ținând cont de dificultățile locomotorii ale acestora?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Satui de "cresterile salariale" 4 mai 2018 at 21:59

Sanitas, cea mai mare federație sindicală din sistemul sanitar, a anunțat, vineri, că a strâns peste 50.000 de semnături, îndeplinind condiţiile pentru declanşarea grevei generale pe 11 mai. Sindicaliştii din sănătate vor intra în grevă de avertisment în 7 mai, urmând ca pe 11 mai să fie grevă generală.

sindicalistul vesel 7 mai 2018 at 10:41

Trebe ca va manca-n c.. ! Si-o sa v-o…luati !!!

un bolnav 7 mai 2018 at 16:45

Interveniti dom`le sa nu-i mai cheme anual ori bi-anual la diversele Comisii de handicap si Munca pe bolnavii de scleroza multipla, bolnavi care abia se mai misca (daca se mai misca !) rezemati in bastoane, cadre sustinatoare, carucioare ori de….. rude ! Boala asta nu are leac, iar evolutia ei nu este in nici un caz spre ….vindecare ! Ci spre handicap total !

Comentariile sunt oprite