Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul de Alba Ioan Dîrzu: La Ministerul Sănătății nu a fost semnalat niciun caz în care veniturile din luna martie 2018 să fie inferioare celor din decembrie 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

În această perioadă se analizează cauzele care au dus la unele scăderi ale veniturilor pentru personalul auxiliar din sănătate în martie față de februarie 2018. Până la acest moment nu ne-a fost semnalat nici un caz din țară în care veniturile din martie 2018 să fie inferioare celor din decembrie 2016.

La începutul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu toți managerii de spitale din țară pentru a stabili cu exactitate dacă există scăderi ale veniturilor salariale față de decembrie 2016 și totodată care sunt cauzele exacte ale scăderii unor venituri față de luna anterioară din 2018.

Foarte multe spitale au reușit să se încadreze în limitele prevăzute de lege și în regulamentul de sporuri astfel încât nici un salariat să nu aibă venitul diminuat față de luna precedentă și mai mult decât atât veniturile medicilor și ale asistentelor să fie aproape duble sau chiar peste. Acest fapt arată că o posibilă cauză poate fi managementul defectuos a unor spitale din România, ca de exemplu conducerea Spitalului Județean Alba, ca o posibila cauză de diminuare a veniturilor. Oricum, în Alba există o nemulțumire generală a cetățenilor cu privire la modul în care este condus Spitalul Județean, nemulțumire venită chiar din partea medicilor.

Unii angajați din personalul TESA (exemplu o secretară) au primit ani la rândul sporuri ce depășeau inclusiv sporurile doctorilor (80%) . Faptul că acum aceste sporuri au fost limitate de întreg ordonatorul de credite la 80% a condus în mod evident și la reconsiderarea din partea managerilor a nivelului acestor sporuri pentru acest tip de personal, care în unele cazuri obțineau venituri și de 3 ori mai mari decât funcții similare din alte instituții publice. Oricare ar fi însă cauzele, dacă vor exista venituri care au scăzut față de decembrie 2016, în cel mai scurt timp vom veni cu măsuri punctuale de rezolvare a acestor probleme.

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba

Președinte al Partidului Social Democrat Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea