Rămâi conectat
MA-RA-MU

Politică Administrație

Deputatul de Alba Cornel Comșa și-a dat demisia din PP-DD și vrea să înfințeze un nou partid

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cornel ComsaDeputatul PPDD de Alba Cornel George Comșa a ales ca astăzi, 25 martie 2012, de Buna Vestire, să își dea demisia din Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Legat de motivele acestui gest, de intențiile sale viitoare pe plan politic, de regrete și mesajul său pentru susţinătorii PP-DD din judeţul Alba, puteți citi în pasajele de mai jos, extrase dintr-un interviu publicat astăzi în ediția tipărită a ziarului Unirea.

Cornel George Comșa, depuatat de Alba:

“Relaţia mea cu PP-DD a început dintr-o colaborare profesională cu Dan Diaconescu, poate şi dintr-o simpatie reciprocă, şi a continuat prin legăturile create între mine şi toţi oamenii dragi din PP-DD Alba dar şi din alte organizaţii din ţară. Diaconescu m-a ajutat să devin consilier general al municipiului Bucureşti şi apoi deputat. Munca mea pentru el l-a ajutat la construcţia PP-DD în ansamblu, la credibilizarea organizaţiei Alba şi a poziţiei PP-DD în zonele în care Diaconescu nu avea “trecere”. O dată ce Dan a părăsit România şi PP-DD, arătând în mod clar că îi pasă mai mult de OTV decât de partid, despărţirea de facto s-a produs.

Îmi plac datele cu semnificaţie pentru acţiunile mele. Spre exemplu, la data de 14 septembrie 2001 înfiinţam Partidul Noua Democraţie şi deveneam Preşedinte al acestui partid. Era sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci. Pe 25 octombrie 2002 câştigăm concursul pentru postul de consilier al  Casei Regale, era ziua de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai. Apoi, la data de 1 decembrie (Ziua Naţională a României) 2006 părăseam poziţia de consilier al Casei Regale şi îmi începeam activitatea de consultant politic, în propria mea firmă. În duminica Rusaliilor, în 2008, câştigăm cu Sorin Oprescu Primăria capitalei, din postura de consultant politic. Pe 25 martie 2012, tot de Buna Vestire, anunţam preluarea organizaţiei PP-DD Alba. Am păstrat această dată şi pentru demisia mea din PP-DD.

Luaţi în calcul o reintrare în forţă în politica din Alba? Poate o candidatură la primăria din Alba Iulia?

„Tot ce e posibil.”

Aveţi să vă reproşaţi ceva în legătură cu activitatea politică pe care aţi desfăşurat-o, până în prezent, în judeţul Alba?

„Da. Faptul că am fost indulgent cu unii colegi de partid, pe care trebuia să îi exclud în momentul în care am aflat că lucrează exact în sensul invers decât cel al interesului partidului. Am fost indulgent, am judecat emoţional, m-am gândit la familiile lor, la copiii lor, la propriile lor vise şi iluzii. Trebuia să îi “execut” pe loc, dar am fost băiat bun. Sper doar ca cei care s-au bucurat de efectele indulgenței mele să fie suficient de deştepţi să nu o ia ca pe o slăbiciune, ci ca pe o concesie pe care mi-am permis-o în cazul lor.”

 

Ce mesaj aveţi pentru membrii şi susţinătorii PP-DD din judeţul Alba?

„De obicei, liderii slabi, imediat după ce pleacă dintr-o organizaţie de partid, declara că sute de oameni îi urmează, că se termină lumea cu ei, şi alte prostii de genul acesta. Eu cred că sunt un lider în care mulţi oameni din judeţ şi ţară cred, şi nu le cer să facă nici un gest care să pericliteze situaţia lor actuală. PP-DD are viceprimari, consilieri judeţeni, zeci de consilieri locali, mii de membri de partid. Ei trebuie să rămână unde sunt, să îşi îndeplinească îndatoririle faţă de comunităţile care i-au ales şi i-au învestit cu încredere. La momentul în care voi avea o ofertă pentru ei, o să le-o fac cunoscută, şi ei pot decide în funcţie de elementele concrete sau perspectivele ofertei mele politice.

Idealismul şi pragmatismul dau în interiorul meu o luptă permanentă. Sunt momente în care văd în jurul meu doar oameni mici, proști şi irecuperabil de corupţi. În acele momente nu mai am tragerea de inimă să mă apuc de vreo construcţie politică, îmi vine să cred că nu merită nimeni nimic şi că egoismul e cea mai bună alegere. În acele momente găsesc foarte uşor justificarea de a intra într-un partid politic consacrat, de a mă alinia stilului lor de a face politica şi de a uita de ţara aceasta care ne-a crescut, cu bune şi rele. Din fericire, în mult mai multe momente văd potenţialul acestei ţări, văd oamenii activi, de calitate, oamenii cu dorinţa generoasă de a face ceva şi pentru semenii lor.  O să vedeţi în aceste alegeri europarlamentare că doar 25% din românii cu drept de vot se vor prezenta la urne. Aceasta înseamnă maxim 20% din populaţia totală a ţării. De ce? Pentru că pentru restul de 80% partidele actuale sunt deja o dezamăgire certă. Eu cred că generaţia mea trebuie şi poate să schimbe această situaţie. Este nevoie de fețe noi, de o schimbare reală în politica românească, au trecut deja 25 de ani din 1989!!!

Adică veţi înfiinţa un nou partid?

„În România există astăzi un singur partid. Partidul profitorilor de sistem. În ultimii 25 de ani, maxim 1000 de oameni au controlat totul în România. Nu există dreapta şi stânga, nu exista doctrine, nu există libertate reală de exprimare. La nivel de Bucureşti, totul e manipulare pe pâine! Acest lucru trebuie să înceteze, sau măcar să se dilueze. Eu voi face această încercare, cât încă sunt tânăr şi idealismul meu nu moare. Dacă până împlinesc 40 de ani proiectul meu politic va eşua, indiferent din care cauze ori motive, fie voi pleca definitiv din ţară, fie voi intra în jocul acesta egoist care prosteşte România de 25 de ani încoace. În perioada imediat următoare voi demara înfiinţarea unui nou partid, şi mă voi zbate ca în 2016 acest partid să conteze în schimbarea în bine pe care o naţiune întreagă o aşteaptă de un sfert de secol. Voi face un partid cum scrie la carte. Cu lideri competenţi şi meritorii, cu oameni cinstiţi şi muncitori, cu oameni deştepţi şi oameni cuminţi. Toată ţara s-a săturat de colecţiile acestea de lichele care se numesc partide politice în România. Cineva, odată, va trebui să pună oamenii potriviţi în locurile lor, pentru a conduce ţara noastră în interes public şi naţional, nu în halul în care este condusă astăzi. Ţara are nevoie de un nou început.  Este foarte complicat, pare chiar imposibil, însă, împreună cu un grup de oameni serioşi, o să încep această schimbare. Pentru că sunt convins că nimic nu este mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea

Bera Larisa

Publicat

în

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea