Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul de Alba Cornel Comșa și-a dat demisia din PP-DD și vrea să înfințeze un nou partid

Publicat

în

Cornel ComsaDeputatul PPDD de Alba Cornel George Comșa a ales ca astăzi, 25 martie 2012, de Buna Vestire, să își dea demisia din Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Legat de motivele acestui gest, de intențiile sale viitoare pe plan politic, de regrete și mesajul său pentru susţinătorii PP-DD din judeţul Alba, puteți citi în pasajele de mai jos, extrase dintr-un interviu publicat astăzi în ediția tipărită a ziarului Unirea.

Cornel George Comșa, depuatat de Alba:

Elit - Gustul Desăvârșit

“Relaţia mea cu PP-DD a început dintr-o colaborare profesională cu Dan Diaconescu, poate şi dintr-o simpatie reciprocă, şi a continuat prin legăturile create între mine şi toţi oamenii dragi din PP-DD Alba dar şi din alte organizaţii din ţară. Diaconescu m-a ajutat să devin consilier general al municipiului Bucureşti şi apoi deputat. Munca mea pentru el l-a ajutat la construcţia PP-DD în ansamblu, la credibilizarea organizaţiei Alba şi a poziţiei PP-DD în zonele în care Diaconescu nu avea “trecere”. O dată ce Dan a părăsit România şi PP-DD, arătând în mod clar că îi pasă mai mult de OTV decât de partid, despărţirea de facto s-a produs.

Îmi plac datele cu semnificaţie pentru acţiunile mele. Spre exemplu, la data de 14 septembrie 2001 înfiinţam Partidul Noua Democraţie şi deveneam Preşedinte al acestui partid. Era sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci. Pe 25 octombrie 2002 câştigăm concursul pentru postul de consilier al  Casei Regale, era ziua de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai. Apoi, la data de 1 decembrie (Ziua Naţională a României) 2006 părăseam poziţia de consilier al Casei Regale şi îmi începeam activitatea de consultant politic, în propria mea firmă. În duminica Rusaliilor, în 2008, câştigăm cu Sorin Oprescu Primăria capitalei, din postura de consultant politic. Pe 25 martie 2012, tot de Buna Vestire, anunţam preluarea organizaţiei PP-DD Alba. Am păstrat această dată şi pentru demisia mea din PP-DD.

Luaţi în calcul o reintrare în forţă în politica din Alba? Poate o candidatură la primăria din Alba Iulia?

„Tot ce e posibil.”

Aveţi să vă reproşaţi ceva în legătură cu activitatea politică pe care aţi desfăşurat-o, până în prezent, în judeţul Alba?

„Da. Faptul că am fost indulgent cu unii colegi de partid, pe care trebuia să îi exclud în momentul în care am aflat că lucrează exact în sensul invers decât cel al interesului partidului. Am fost indulgent, am judecat emoţional, m-am gândit la familiile lor, la copiii lor, la propriile lor vise şi iluzii. Trebuia să îi “execut” pe loc, dar am fost băiat bun. Sper doar ca cei care s-au bucurat de efectele indulgenței mele să fie suficient de deştepţi să nu o ia ca pe o slăbiciune, ci ca pe o concesie pe care mi-am permis-o în cazul lor.”

 

Ce mesaj aveţi pentru membrii şi susţinătorii PP-DD din judeţul Alba?

„De obicei, liderii slabi, imediat după ce pleacă dintr-o organizaţie de partid, declara că sute de oameni îi urmează, că se termină lumea cu ei, şi alte prostii de genul acesta. Eu cred că sunt un lider în care mulţi oameni din judeţ şi ţară cred, şi nu le cer să facă nici un gest care să pericliteze situaţia lor actuală. PP-DD are viceprimari, consilieri judeţeni, zeci de consilieri locali, mii de membri de partid. Ei trebuie să rămână unde sunt, să îşi îndeplinească îndatoririle faţă de comunităţile care i-au ales şi i-au învestit cu încredere. La momentul în care voi avea o ofertă pentru ei, o să le-o fac cunoscută, şi ei pot decide în funcţie de elementele concrete sau perspectivele ofertei mele politice.

Idealismul şi pragmatismul dau în interiorul meu o luptă permanentă. Sunt momente în care văd în jurul meu doar oameni mici, proști şi irecuperabil de corupţi. În acele momente nu mai am tragerea de inimă să mă apuc de vreo construcţie politică, îmi vine să cred că nu merită nimeni nimic şi că egoismul e cea mai bună alegere. În acele momente găsesc foarte uşor justificarea de a intra într-un partid politic consacrat, de a mă alinia stilului lor de a face politica şi de a uita de ţara aceasta care ne-a crescut, cu bune şi rele. Din fericire, în mult mai multe momente văd potenţialul acestei ţări, văd oamenii activi, de calitate, oamenii cu dorinţa generoasă de a face ceva şi pentru semenii lor.  O să vedeţi în aceste alegeri europarlamentare că doar 25% din românii cu drept de vot se vor prezenta la urne. Aceasta înseamnă maxim 20% din populaţia totală a ţării. De ce? Pentru că pentru restul de 80% partidele actuale sunt deja o dezamăgire certă. Eu cred că generaţia mea trebuie şi poate să schimbe această situaţie. Este nevoie de fețe noi, de o schimbare reală în politica românească, au trecut deja 25 de ani din 1989!!!

Adică veţi înfiinţa un nou partid?

„În România există astăzi un singur partid. Partidul profitorilor de sistem. În ultimii 25 de ani, maxim 1000 de oameni au controlat totul în România. Nu există dreapta şi stânga, nu exista doctrine, nu există libertate reală de exprimare. La nivel de Bucureşti, totul e manipulare pe pâine! Acest lucru trebuie să înceteze, sau măcar să se dilueze. Eu voi face această încercare, cât încă sunt tânăr şi idealismul meu nu moare. Dacă până împlinesc 40 de ani proiectul meu politic va eşua, indiferent din care cauze ori motive, fie voi pleca definitiv din ţară, fie voi intra în jocul acesta egoist care prosteşte România de 25 de ani încoace. În perioada imediat următoare voi demara înfiinţarea unui nou partid, şi mă voi zbate ca în 2016 acest partid să conteze în schimbarea în bine pe care o naţiune întreagă o aşteaptă de un sfert de secol. Voi face un partid cum scrie la carte. Cu lideri competenţi şi meritorii, cu oameni cinstiţi şi muncitori, cu oameni deştepţi şi oameni cuminţi. Toată ţara s-a săturat de colecţiile acestea de lichele care se numesc partide politice în România. Cineva, odată, va trebui să pună oamenii potriviţi în locurile lor, pentru a conduce ţara noastră în interes public şi naţional, nu în halul în care este condusă astăzi. Ţara are nevoie de un nou început.  Este foarte complicat, pare chiar imposibil, însă, împreună cu un grup de oameni serioşi, o să încep această schimbare. Pentru că sunt convins că nimic nu este mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare