Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputații au respins Proiectul legii amnistiei și grațierii. S-au înregistrat un singur vot împotrivă și o abținere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaților a respins, marți, Proiectul legii amnistiei și grațierii. Deputații au adoptat, cu 293 de voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere, raportul Comisiei juridice privind respingerea proiectului legii amnistiei și grațierii. Plenul Camerei ar fi urmat să dea votul final miercuri asupra acestui proiect.

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit marți raport de respingere de la Comisia juridică a Camerei Deputaților. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii comisiei iar proiectul a intrat pe ordinea de zi a ședinței de plen.

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit inițial raport de adoptare iar raportul de respingere dat marți de comisie este unul suplimentar.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a cerut luni Parlamentului ca marți să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să respingă acest act normativ.

Solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările venite din partea justiției și să le încuviințeze pe toate”, a spus Iohannis luni, într-o conferință de presă.

Premierul Victor Ponta a anunțat tot luni că PSD și aliații săi vor vota marți în Parlament pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor cercetați penal.

Cum am spus săptămâna trecută în dezbaterea pe care am avut-o cu domnul Iohannis, mâine nu doar cei de la PSD, ci toți cei din coaliție vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și bineînțeles pentru încuviințarea cererilor justiției„, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea