Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Sorin Bumb, PNL Alba: Campania “alege oaia” înregistrează rezultate spectaculoase în urma epidemiei de pestă porcină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nu mare mi-ar fi mirarea să vedem titlul de mai sus în vreo campanie de presă a PSD, prezentând elogios mărețele realizări ale celui mai incompetent guvern din istoria României.

În urmă cu doar câteva zile, în plină epidemie de pestă africană porcină, ministrul agriculturii organizează o conferință de presă având ca temă bilanțul programului de guvernare! Bineînteles, despre epidemie și despre situația de criză din țară, niciun cuvânt… ca să nu strice bilanțul.

Măsura se înscrie însă în linia generală adoptată de PSD: ascunderea problemelor sub preș și crearea unei stări de fapt iluzorii, bazată pe manipulare și intoxicare media. Lipsa de comunicare din partea autorităților, incompetența crasă a acelorași autorități și lipsa măsurilor concrete de combatere a epidemiei reprezintă combinația fatală de factori care a aruncat România în situația actuală de criză. În loc să ia măsuri concrete și să comunice cu crescătorii de porci și cu populația, despre pericolul pestei porcine și despre măsurile ce trebuiesc luate, ANSVSA și Ministerul Agriculturii au tăcut mâlc și au ascuns gunoiul sub preș până ce mirosul cadavrelor de porci morți de pestă nu a mai putut fi ignorat.

Încă din anul 2016, România a fost avertizată de către specialiștii de la nivelul UE despre pericolul pestei porcine și despre măsurile de prevenție ce trebuiesc luate. Cu toate astea, nu s-a făcut nimic și domnul Daea ne spune nonșalant că în România nu există niciun specialist în problematica acestei boli.

În toiul acestei situații de criză, miniștrii guvernului PSD vin cu niște soluții care mai de care mai fanteziste, îngrozind nu doar populația ci și autoritățile europene, pentru că România a ajuns să fie cea mai afectată țară din UE iar proporțiile epidemiei riscă să afecteze și restul Europei. Astfel, Ministrul Apelor și Pădurilor spune că trebuie să împușcăm toți mistreții, toți lupii și toate păsările de pradă. Asta, deși autoritățile europene spun că vânătoarea nu este o soluție, ci o problemă. Ministrul Agriculturii spune că trebuie să ardem recoltele de porumb furajer. Domnule Daia, să nu otrăvim și fântânile? Șeful departamentului pentru Situații de Urgență, deși în mod normal se ocupă să numere morții de prin incendii și accidente de circulație, își dă cu părerea și spune că singura soluție este să interzicem creșterea porcilor în gospodăriile oamenilor. Poate că prin Palestina oaia o fi mai gustată decât porcul, dar în România situația este diferită.

Urmează, probabil, în următoarele zile, să vedem la televizor și o scrisoare a lui Jamie Oliver în care va fi crunt condamnată carnea porc și ni se va spune ce noroc fantastic a dat peste România cu această epidemie…

Culmea este că în tot acest vârtej halucinant al prostiei și lipsei de acțiune, o fermă românească a reușit să învingă pesta porcină! Este chiar ferma fiului lui Liviu Dragnea care, moștenind probabil din geniul mărețului său tată, a intuit că vine pesta și a vândut toți cei peste 10 mii de porci din fermă, înainte ca primul anunț oficial privind epidemia să apară public. Ori asta, ori s-a bazat pe informațiile privilegiate venite de la șeful ANSVSA, care este partener de afaceri de mulți ani chiar cu nașul de cununie al lui Dragnea Junior. Acesta este, de fapt, adevăratul motiv pentru care PSD blochează comisia de anchetă cerută de PNL în privința falimentării industriei de creștere a porcilor din România: firul hoției și corupției merge până la Dragnea!

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea