Deputat PNL Sorin Bumb: ”Se îndreaptă România către modelul turcesc?”

Decizia CCR constituie un precedent istoric negativ nu doar în sistemul juridic românesc, ci la nivel european. Subordonând președintele unui ministru, CCR a ignorat orice formă de logică legislativă, rescriind constituția după nevoile lui Liviu Dragnea și ale camarilei sale.

Sub conducerea lui Valer Dorneanu, până nu demult membru marcant al PSD, Curtea Constituțională s-a transformat din arbitru al democrației într-un fel de gardian al revoluției PSD în justiție, care nu mai cunoaște niciun fel de limite când e vorba de a impune voința lui Liviu Dragnea. Gestul CCR, de a îi dicta președintelui țării ce are de făcut, schimbă total aritmetica puterilor în stat. CCR devine legiuitor, iar președintele – omul ales cu cel mai mare număr de voturi – devine subordonat al unui om politic numit temporar într-un guvern.

Este echivalentul unei lovituri de stat, făcută însă fără gălăgie și violențe de stradă, ci tacit, între zidurile unei instituții, prin deturnarea sensului unor legi. În plus, declarațiile ulterioare ale miniștrilor PSD și ale Președintelui Senatului, vin să confirme această realitate a loviturii de stat. Asemeni unei junte sud-americane, politicienii de carton ai PSD au făcut scut în jurul lui Dragnea, spunându-ne că România este o republică parlamentară și președintele are doar un rol simbolic, decorativ, când știm cu toții că România, potrivit Constituției, este o republică semi-prezidențială, în care președintele deține importante atribute ale puterii de stat.

Consecințele acestui act iresponsabil vor fi deosebit de grave pentru români. Nu doar că vom fi penalizați de Uniunea Europeană și vom rămâne blamați, la marginea Europei, în afara spațiului Schengen, dar ne periclităm foarte mult relația strategică și cu partenerii americani. Poate nu întâmplător, decizia CCR vine la scurt timp după vizita la Moscova a lui Valer Dorneanu și transformă România dintr-un pilon de stabilitate în Europa de Sud-Est, într-un regim discreționar, de tipul Turciei, de la care a împrumutat oricum, demult, retorica statului paralel…

Nu va mai dura mult până vom rămâne și fără banii europeni. Abia atunci vor începe adevăratele probleme, pentru că fără ajutoarele de la UE România va intra rapid în incapacitate de plată. În plus, decizia juntei CCR afectează serios investițiile, atât cele străine cât și cele românești. După această decizie, care pune justiția la dispoziția politicului, investitorii vor încerca să-și pună capitalul la adăpost, fapt ce va genera un regres semnificativ la nivelul economiei.

Rămâne de văzut doar dacă junta lui Liviu Dragnea se va opri aici cu imixtiunile în justiție, sau va aplica modelul turcesc până la capăt, arestând inamici ai statului inventați și concediind orice om încearcă să gândească altfel decât PSD…

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

un fost pedelist 6 iunie 2018 at 12:54

Cu un presedinte PENAL ca Iohannis cu siguranta ne indreptam catre modelul turcesc… Daca nu stiai ca mult-iubitul tau conducator are deschis un dosar penal, pentru frauda fiscala, mai informeaza-te bai umflaciune ajunsa prin redistribuire in Parlament.

Cetateanul 10 iunie 2018 at 9:00

Suntem invatati sa fim blamati de altii (vezi comentariu fost pedelist). Incepem sa ne resemnam ca suntem paria Europei.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...