Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: PSD transformă România într-o republică polițienească a infractorilor

Publicat

în

La doar câteva zile de la comemorarea Mineriadei din 13 iunie, PSD a lansat un nou atac furibund la adresa democrației și statului de drept, prin modificarea fundamentală a codului penal, astfel încât infractorul condamnat Liviu Dragnea și gașca lui să poată fura în voie.

Oamenii de bun simț, care s-au săturat să fie sfidați, în fiecare zi, de un grup infracțional organizat, numit PSD, oamenii simpli, care s-au săturat să muncească pentru a plăti ajutoarele sociale alte zecilor de mii de asistați aduși cu autocarele la mitinguri ce trebuie să sperie judecătorii, au ieșit în stradă urându-i lui Liviu Dragnea un sincer “mulți ani primească”. În replică, PSD a reacționat punând în mișcare angrenajele represive ale statului, scoțând Jandarmeria să bată manifestanții pentru impertinența de a cere demisia condamnatului suprem.

La fel ca într-o “democrație” sud-americană, jandarmii din subordinea lui Carmen Dan, au îmbrâncit, amendat, reținut și bruscat cam tot ce le-a ajuns în fața pulanului, într-o acțiune de forță care face de rușine haina militară și numele de jandarm. Nu au scăpat nici reprezentanții presei străine și nici chiar filosoful Mihail Șora care, la venerabila vârstă de 102 ani, a fost agresat verbal și îmbrâncit de jandarmii transformați de Carmen Dan în vașnici apărători ai Republicii Infractorilor instituită de PSD.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă în Franța Jandarmeria este sinonimul încrederii și eficienței, sau în Italia Carabinierii au devenit un adevărat simbol național și un motiv de mândrie, în România condusă de PSD, Jandarmeria a fost transformată într-un simbol al opresiunii, ce amintește de momentul când, cu ajutorul tancurilor sovietice, a fost înlocuită cu temutele trupe de securitate. În anul centenarului, în loc să omagiem în Parlament jertfa Jandarmeriei în marele război din 1914-1918, sau să evocăm contribuția sa la apărarea Marii Uniri, suntem nevoiți să luăm act față de gravele derapaje instituționale, înfăptuite la îndemnul unui ministru de interne iresponsabil și incapabil, aservit total găștii de mafioți a lui Liviu Dragnea.

Lucrurile nu sunt însă întâmplătoare ci fac parte dintr-o strategie de represiune, prin care conducătorii acestei Republici a Infractorilor vor pune pumnul în gura oricui mai îndrăznește să comenteze. Carmen Dan are acum în lucru un ordin de ministru prin care Poliția, Jandarmeria și Poliția de Frontieră, pe baza unor situații operative furnizate de serviciul secret al Ministerului de Interne, vor putea interveni în forță la orice adunare publică spontană sau neavizată, folosind inclusiv animalele de serviciu. Altfel spus, Carmen Dan va putea pune oricând câinii și pulanele pe oricine va mai îndrăzni să iasă în stradă și să-l critice pe infractorul condamnat Liviu Dragnea și gașca lui de hoți. Totul este pregătit pentru a proteja revoluția penală a lui Dragnea, care tocmai a declarat public că va trece modificările la Codul Penal prin ordonanța de urgentă, ignorând procedurile parlamentare.

Poate că cei din PSD au început să se creadă veșnici și au iluzia că pot face orice din această țară, folosind inclusiv forța. Lucrurile nu stau însă deloc așa și niciun elicopter decolat de pe Ministerul de Interne nu va putea ajunge până în Madagascar sau Brazilia. Cel mult până la școala din Videle care a făcut-o celebră pe Carmen Dan…

Rușine, doamnă Carmen Dan! Dați-vă de urgență demisia și lăsați Jandarmeria Română să revină la statutul său de apărător al cetățenilor și al ordinii publice.

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Românii așteaptă de câteva luni pachetul de măsuri economice și sociale al Guvernului, care să sprijine România pentru a depăși problemele economice generate de pandemia COVID 19 și, acum, de războiul din Ucraina. Creșterea prețurilor la energie și carburanți a generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu.

În acest context, în care se vorbește tot mai mult despre o criză economică, Guvernul PSD – PNL vine cu pachetul „Sprijin pentru România” prin care propune finanțarea cu 1,1 miliarde de euro a unor așa-zise măsuri sociale și economice. Ar putea mai bine să îl denumească „Faliment pentru România”, pentru că măsurile nu vor face altceva decât să adâncească problemele din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, membrii coaliției de guvernare demonstrează că, fie nu înțeleg cum funcționează o economie sănătoasă, fie nu vor să înțeleagă pentru a face jocurile băieților deștepți care gravitează în jurul PSD și PNL. Pachetul acesta de măsuri va face ceea ce se întâmplă de peste 30 de ani: statul ne va da cu o mână și ne va lua înapoi cu zeci de mâini.

Ca exemplu, voucherele sociale în valoare de 50 de euro sunt doar praf în ochi și o bătaie de joc. În medie, un român care va beneficia de aceste vouchere, va primi 4 lei pe zi. Îi voi întreba pe domnii Ciolacu și Ciucă dacă pot mânca o masă cu această sumă. Sunt bani care sunt cheltuiți fără să aducă ajutor real pentru românii aflați în situații sociale dificile.
Apoi, într-o perioadă în care suntem în pragul unei noi crize, când ratele la bănci cresc și vor continua să crească, Guvernul garantează creditele și ne încurajează să ne îndatorăm. Ce vom face când vor exploda dobânzile?
Și măsurile pentru mediul de afaceri sunt un simulacru. Granturile pentru firme vor funcționa la fel de prost ca mai toate programele publice. În loc să reducă taxele pentru a sprijini mediul privat, statul va lua de la unii pentru a da la alții.

Guvernul vorbește despre accelerarea PNRR, dar își bate joc continuu de acest program. Cea mai recentă dovadă a fost modul în care a fost gestionat „Fondul Local” pentru administrațiile publice, când au schimbat ghidul cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului pentru depunerea proiectelor. În stilul acesta, România nu își va atinge jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În concluzie, pachetul „Sprijin pentru România” este de fapt „Faliment pentru România”, deoarece nu am văzut în cadrul acestuia măsuri clare care să ducă la reducerea deficitului bugetar, oprirea avântului cu care statul se împrumută și ținerea sub control a inflației.

În timp ce Guvernul PNL-PSD se întrece în promisiuni populiste de tipul „sutei” promise de Ceaușescu în decembrie ’89, vecinii noștri bulgari au eliminat complet TVA-ul la pâine, au redus TVA-ul la gaze și au scăzut taxele pentru familii tinere. În același timp, la București, guvernanții au tupeul să vorbească de creșterea taxelor, aruncând ca praf în ochi măsuri de genul voucherului de 4 lei/ zi.

România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența și hoția celor care o conduc acum: coaliția sărăciei PNL-PSD-UDMR!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare