Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri! Ministerul Culturii nu a semnat contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, atrage atenția că schimbările dese de miniștri ai Culturii au generat blocarea tuturor celor 2048 de proiecte selectate de Departamentul Centenar, unde au fost schimbați toți secretarii de stat, ultimul chiar in aceasta săptămână, concluzia fiind că: ”războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri!”.

”Suntem in luna martie și deși avem o lege aprobată la Parlament, promulgată de președinte, Ministerul Culturii nu a semnat contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia! E haos total! Cică s-a schimbat viziunea!?!

Programul “Acces” etapa a II-a prin care trebuiau selectate și finanțate noile proiecte dedicate Centenarului a fost retras de pe site-ul Ministerului Culturii la solicitarea noului ministru! Acești incompetenți nu înțeleg ca Centenarul Marii Uniri nu înseamnă doar ziua de 1 decembrie 2018! Aici vorbim de cel puțin un an de pregătire, de organizare, care de fapt acum înseamnă 9 luni.

Comitetul interministerial al Guvernului, condus de Viorica Dancila “Pamblica”, s-a întâlnit doar marți, deși ar fi trebuit sa facă acest lucru încă din ianuarie. Nu mai exista proiecte, nu mai exista termene ci doar exerciții de imagine al unui PSD care își bate joc de Centenarul Marii Uniri.

Atrag atenția la modul cel mai serios ca luptele interne din PSD și incompetenta acestor oameni pun in pericol Anul Centenarului Marii Uniri, dar și realizarea Monumentului Unirii!

Închipuiți-va cum ar arată de 1 Decembrie 2018 Alba Iulia cu un parc amenajat și o imensa groapa unde ar fi trebuit ca Ministerul Culturii sa realizeze acest monument al centenarului? Și cu sute de mii de oameni veniți sa sărbătorească Marea Unire!

Nu înțeleg dacă este doar incompetenta, sau toate aceste manifestări sunt sabotate cu sprijinul tacit al liderilor UDMR care au declarat răspicat ca “Anul Centenarului este unul de doliu”! Mai sunt oare romani patrioți in acest guvern antinațional? Romania trezește-te!”, scrie parlamentarul pe pagina sa de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea