Deputat PNL Florin Roman: ”Războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri! Ministerul Culturii nu a semnat contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia!”

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, atrage atenția că schimbările dese de miniștri ai Culturii au generat blocarea tuturor celor 2048 de proiecte selectate de Departamentul Centenar, unde au fost schimbați toți secretarii de stat, ultimul chiar in aceasta săptămână, concluzia fiind că: ”războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri!”.

”Suntem in luna martie și deși avem o lege aprobată la Parlament, promulgată de președinte, Ministerul Culturii nu a semnat contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia! E haos total! Cică s-a schimbat viziunea!?!

Programul “Acces” etapa a II-a prin care trebuiau selectate și finanțate noile proiecte dedicate Centenarului a fost retras de pe site-ul Ministerului Culturii la solicitarea noului ministru! Acești incompetenți nu înțeleg ca Centenarul Marii Uniri nu înseamnă doar ziua de 1 decembrie 2018! Aici vorbim de cel puțin un an de pregătire, de organizare, care de fapt acum înseamnă 9 luni.

Comitetul interministerial al Guvernului, condus de Viorica Dancila “Pamblica”, s-a întâlnit doar marți, deși ar fi trebuit sa facă acest lucru încă din ianuarie. Nu mai exista proiecte, nu mai exista termene ci doar exerciții de imagine al unui PSD care își bate joc de Centenarul Marii Uniri.

Atrag atenția la modul cel mai serios ca luptele interne din PSD și incompetenta acestor oameni pun in pericol Anul Centenarului Marii Uniri, dar și realizarea Monumentului Unirii!

Închipuiți-va cum ar arată de 1 Decembrie 2018 Alba Iulia cu un parc amenajat și o imensa groapa unde ar fi trebuit ca Ministerul Culturii sa realizeze acest monument al centenarului? Și cu sute de mii de oameni veniți sa sărbătorească Marea Unire!

Nu înțeleg dacă este doar incompetenta, sau toate aceste manifestări sunt sabotate cu sprijinul tacit al liderilor UDMR care au declarat răspicat ca “Anul Centenarului este unul de doliu”! Mai sunt oare romani patrioți in acest guvern antinațional? Romania trezește-te!”, scrie parlamentarul pe pagina sa de socializare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

pedelistul ...liberal 09.03.2018 at 15:53

Mai fa boss o noua greva a foamei !!! Acum, numa` de una…ora ! Ca sa nu-ti dauneze la organism……!!!!

danezul 09.03.2018 at 17:15

Tot raul spre bine!
In Alba Iulia exista slava Domnului monumente istorice autentice la tot pasul, nu este nevoie de pseudomonumente de cruci si poduri de sticla.
Alba Iulia- smartcity- are nevoie de stadion modern, sala polivalenta, teatru, piata, strand, parcari, piste de bicicleta si inca 101 de alte obiective necesare unui oras modern.g
Turistii care vor veni la vara vor admira santierele de constructii cu gropi neterminate inclusiv Sala Unirii inchisa pentru renovare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...