Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: La solicitarea PNL, MDRAP aduce clarificări pe tema lansării PNDL 3

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un răspuns la o întrebare pe care i-am adresat-o în calitate de parlamentar de Alba, dar și de președinte al Comisiei pentru administrație publică din cadrul Camerei Deputaților, ministrul Dezvoltării a arătat care este poziția oficială a MDRAP în privința lansării unui nou Program Național de Dezvoltare Locală, respectiv PNDL 3.

Am aflat, astfel, din răspunsul MDRAP, că Executivul nu are în vedere lansarea PNDL 3 în anul 2018, dar și faptul că nu mai pot fi depuse solicitări de includere în PNDL anul acesta.

Este important însă de subliniat faptul că obiectivele de investiții pentru care s-au depus solicitări în anul 2017, dar pentru care nu fuseseră alocate fonduri din lipsa creditelor de angajament, vor putea fi finanțate anul acesta în baza creditelor de angajament rămase neutilizate după încheierea contractelor de finanțare pentru obiectivele de investiții incluse în cadrul etapei a doua a PNDL.

Totodată, salut pe această cale faptul că MDRAP a dat curs propunerii pe care am facut-o de a integra în cadrul PNDL și posibilitatea finanțării lucrărilor de distribuție de gaze naturale pentru UAT-uri, după modelul deja consacrat pentru lucrări de alimentări cu apă, canalizare, drumuri sau poduri, dar și decizia de a constitui un grup de lucru interinstituțional care să elaboreze proiectul de act normativ prin care se va aproba acest program.

Consider că se impune adoptarea de urgență a acelor măsuri care vin să reducă birocrația și să simplifice procedurile de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale în vederea asigurării încălzirii gospodăriilor, dar și pentru a conserva masa lemnoasă existentă, dar care a scăzut semnificativ în ultimii ani.

Deputat PNL Florin Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea