// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat PNL Florin Roman: Este literă de lege – Trimiți copiii la cerșit, mergi la pușcărie!

Amendamentele pe care le-am inițiat și susținut împreună cu deputatul liberal Ioan Cupșa prin care am modificat Codul Penal astfel încât să facem posibilă sancționarea celor care exploatează copiii, trimițându-i la cerșit, au devenit literă de lege. Amendamentele au trecut de controlul de constituționalitate al judecătorilor Curții Constituționale a României, iar de acum înainte cei care exploatează copiii pentru a obține foloase materiale au de ce să se teamă!

Am eliminat practic prin aceste modificări ale Codului Penal posibilitatea acordării de amenzi, fapt care reprezenta portița prin care scăpau de pușcărie persoanele care trimiteau copiii la cerșit. Practica ne-a arătat că sistemul de până acum nu era eficient, pentru că aceste persoane pe lângă faptul că nu își plăteau nici amenzile, continuau să abuzeze de copii, iar fenomenul în loc să fie stopat lua amploare.

De acum înainte, nu mai există scăpare! În astfel de cazuri nu va mai fi vorba doar de o simplă contravenție, ci de pușcărie, de la 3 luni la 3 ani!

Consider că era obligația noastră să venim în sprijinul acestor copii care sunt folosiţi fără nicio jenă pentru obţinerea unor venituri ilegale, iar prin adoptarea acestor amendamente am făcut pași importanți pentru stoparea acestui fenomen.

Deputat PNL de Alba, Florin Roman

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Deputat PNL Florin Roman: Este literă de lege – Trimiți copiii la cerșit, mergi la pușcărie!

  1. marius 06.11.2018 la 10:42

    Cand esti prea mic, toate lucrurile ti se par mari!

  2. projustice 06.11.2018 la 13:18

    Ar trebui verificate zilnic parcarile din fata kaufland, penny si alte supermarketuri unde colcaie micii cersetori, supravegheati de adulti si cand strang necesarul pt un pachet de tigari sau un energizant sunt predati acestora si ei tot flamanzi raman.