Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”CNAIR întârzie despăgubirea proprietarilor din Alba care au fost expropriați”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul PSD-ALDE nu dă doi bani pe români, întârziind nepermis de mult plata despăgubirilor pentru locuitorii din județul Alba care au fost expropriați în vederea realizării obiectivului de investiții ”Autostrada Sebeș-Turda”.

Astfel, ca urmare a unei interpelări pe care am adresat-o în calitate de parlamentar de Alba, Ministerul Transporturilor, condus de dl. Felix Stroe, a precizat că instituția responsabilă, în speță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, se află în momentul de față în ”imposibilitatea întocmirii documentațiilor cadastrale și eliberarea despăgubirilor”, ca urmare a faptului că încă nu au fost finalizate planurile parcelare.

Ministerul Transporturilor a lansat ca și termen de finalizare a acestui proces de expropriere luna martie a anului viitor, asta în condițiile în care au trecut mai bine de 3 ani de când a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 399/13.05.2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a respectivelor immobile și terenuri.

Oare locuitorii din Alba nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern? Pentru că altfel nu se poate explica de ce nu au fost despăgubiți nici până acum, având în vedere că această autostrada se află deja în diverse stadii de execuție, unele destul de avansate, iar proprietarii imobilelor supuse exproprierii au fost nevoiți să plătească în continuare impozite aferente anilor 2014-2017, fără a mai beneficia de folosința acestora. Cu alte cuvinte, acești români au rămas fără proprietăți, nu au fost despagubiți, dar trebuie și să plătească dări către stat pentru un teren aflat acum în proprietatea statului!

Este inacceptabilă această lentoare de care dă dovadă Ministerul Transporturilor și mai ales modul în care sunt tratați cetățenii acestei țări ale căror drepturi sunt călcate în picioare de procedurile birocratice greoaie. Din păcate, însă, acest tip de guvernare face încă o dată dovada disprețului cu care îi tratează pe românii de rând.

Deputat PNL Florin ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea