Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: „Imaginea” cui este domnul Radu Coșarcă…?

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Declarație politică rostită în Camera Deputaților, marți, 13 februarie 2018

Ultima „mare realizare” a PSD în domeniul economic este numirea în fruntea consiliului de administrație a unei inteprinderi strategice din economia românească a unei persoane care nu are absolut nimic în comun cu domeniul pe care a ajuns să îl gestioneze. Mă refer la numirea domnului Radu Coșarcă – specialist în comunicare și PR – în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al SC Cuprumin SA, societate din județul Alba, ce administrează circa 60% din rezerva strategică de cupru a României. Nu pot să nu mă întreb, în acest caz, „imaginea” cui este domnul Coșarcă?

Atrăgeam atenția, la sfârșitul anului trecut, asupra modului în care PSD, prin instituirea unor mecanisme de gen Fondul Suveran nu face altceva decât să construiască un nou FNI, o nouă schemă de jefuire a economiei naționale, o nouă sinecură de partid, prin care oameni numiți după principiul, deja consacrat, „vocea și talentul” vor ajunge să „administreze” societăți fanion ale economiei românești.

Iată că o primă numire de acest gen a fost deja făcută, prin instalarea domnului Radu Coșarcă, cunoscut românilor din poziția de prezentator de știri, într-o funcție din care ar urma să administreze destinele unei companii ce gestionează una dintre cele mai mari bogății ale României, râvnită de numeroși actori internaționali. Nu am nimic personal cu domnul Coșarcă și îi respect competențele profesionale pe care le deține în domeniul comunicării sau al PR-ului, domnia-sa având și o îndelungată activitate în acest sector. Nu înțeleg însă de ce nu a fost numit președinte al Consiliului de Administrație la TVR, sau la vreo altă organizație din portofoliul statului, care solicită competențele profesionale deținute de domnia-sa. Nu la Cuprumin, unde trebuie să se ocupe de resurse naturale, de probleme de ingineria mediului sau de comerț internațional… Sau putea la fel de bine PSD să îl țină pe domnul Coșarcă în apartul Guvernului, să dea lecții de imagine noilor miniștrii, pentru a evita situații jenante, precum cele de la audierile acestora în comisiile Parlamentului, unde „emoțiile” i-au lăsat fără glas.

Deputat PNL de Alba, BUMB Sorin Ioan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea