// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: „Imaginea” cui este domnul Radu Coșarcă…?

*Declarație politică rostită în Camera Deputaților, marți, 13 februarie 2018

Ultima „mare realizare” a PSD în domeniul economic este numirea în fruntea consiliului de administrație a unei inteprinderi strategice din economia românească a unei persoane care nu are absolut nimic în comun cu domeniul pe care a ajuns să îl gestioneze. Mă refer la numirea domnului Radu Coșarcă – specialist în comunicare și PR – în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al SC Cuprumin SA, societate din județul Alba, ce administrează circa 60% din rezerva strategică de cupru a României. Nu pot să nu mă întreb, în acest caz, „imaginea” cui este domnul Coșarcă?

Atrăgeam atenția, la sfârșitul anului trecut, asupra modului în care PSD, prin instituirea unor mecanisme de gen Fondul Suveran nu face altceva decât să construiască un nou FNI, o nouă schemă de jefuire a economiei naționale, o nouă sinecură de partid, prin care oameni numiți după principiul, deja consacrat, „vocea și talentul” vor ajunge să „administreze” societăți fanion ale economiei românești.

Iată că o primă numire de acest gen a fost deja făcută, prin instalarea domnului Radu Coșarcă, cunoscut românilor din poziția de prezentator de știri, într-o funcție din care ar urma să administreze destinele unei companii ce gestionează una dintre cele mai mari bogății ale României, râvnită de numeroși actori internaționali. Nu am nimic personal cu domnul Coșarcă și îi respect competențele profesionale pe care le deține în domeniul comunicării sau al PR-ului, domnia-sa având și o îndelungată activitate în acest sector. Nu înțeleg însă de ce nu a fost numit președinte al Consiliului de Administrație la TVR, sau la vreo altă organizație din portofoliul statului, care solicită competențele profesionale deținute de domnia-sa. Nu la Cuprumin, unde trebuie să se ocupe de resurse naturale, de probleme de ingineria mediului sau de comerț internațional… Sau putea la fel de bine PSD să îl țină pe domnul Coșarcă în apartul Guvernului, să dea lecții de imagine noilor miniștrii, pentru a evita situații jenante, precum cele de la audierile acestora în comisiile Parlamentului, unde „emoțiile” i-au lăsat fără glas.

Deputat PNL de Alba, BUMB Sorin Ioan

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: „Imaginea” cui este domnul Radu Coșarcă…?

 1. ALESUL 13.02.2018 la 11:49

  Corect!

 2. marius 13.02.2018 la 11:57

  Stimata redacție
  Ne îtrebam dacă n-ar fi cazul să facem o chetă pentru a strânge banii necesari cumpărării de buchete de flori imense pe care să le depuneți zilnic la statuia DNA-ului și a doamnei Koveși. Poate că n-ar trebui să-l omiteți de aici și pe domnul Lazăr. Nu dorim ca sacrificiul să vină numai din partea redacției. Vrem să ne implicăm plenar și noi în acest efort, demn de toată stima pe care-l faceți ,ceas de ceas, pe altarul dreptății, a justițăiei și corectei informări a muritorului de rând.
  Ne-am gândit că ar fi bine să-i ridicăm și Anei Pauker un mic monument, acum la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, iar distinsei luptătoare împotriva corupției să-i închinăm un imn pe care ziarul să-l publice zilnic, vreme de 12 luni, până o să avem certitudinea că toți locuitorii județului l-au învățat.
  Ps. În timp ce procurorii luptă în tranșeele războiului contra penalilor, penalii se plimbă cu masca pe față și aruncă cu gaze lacrimogene în distinsa și renumita instituție. Nu e normal. Trebuie făcut un memoriu de protest împotriva penalilor. Trebuie mobilizați, tinerii frumoși și liberi, pentru a organiza proteste de amploare împotriva lor. Trebuie să ne mobilizăm cu toții, așa cum v-ați mobilizat dumeavoastră, și să nu mai spunem nimic, dar absolut nimic de spre procurorii DNA.

 3. Ecaterina Teodoroiu 13.02.2018 la 12:04

  Dar dumneavoastra (elegant, nu?) domnule deputat , “imaginea cui ati fost prin iulie 2012, ca in 4 iulie 2012 s-a infiintat responsabila functie de “ADMINISTRATOR PUBLIC AL JUDETULUI ALBA” si in 2 saptamani ati fost declarat castigatorul concursului. Nicio coincidenta . Asta dupa ce intre 2008-2012 ati fost vicepresedinte al aceleiasi institutii. Cine-i pune la Cosarca “in carca” nu ma intereseaza,dar ipocrizia dvs. este maxima. Sunteti pe-acolo, amandoi. Succes in activitatea de parlamentar (adunati-va amintiri ca timpul trece si pleasca ca aia din 2016 nu mai prindeti) . Ps. O mare admiratoare!