Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Claudiu Răcuci: ”Ecaterina Andronescu are șansa să-și îndrepte greșeala de acum 10 ani și să ne ajute să refacem învățământul profesional”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL Claudiu Răcuci consideră că greșeala majoră făcută de Ecaterina Andronescu în anul 2009, atunci când a desființat școlile de arte și meserii, poate fi îndreptată, mai ales că mediul economic, disperat din cauza deficitului de angajați calificați, este mai dispus ca niciodată să pună umărul la reconstrucția învățământului profesional:

„Doamna Andronescu a greșit grav în 2009, atunci când era tot ministru al educației și când a retras finanțarea statului pentru școlile de arte și meserii. Astăzi culegem roadele nefaste ale acelei decizii, pentru că majoritatea agenților economici nu găsesc angajați calificați, în concordanță cu noile cicluri de producție. Firme mari din străinătate ar veni la noi să angajeze români și să plătească salarii de peste 1.000 de euro, însă renunță la investiții pentru că știu că este un calvar să găsești angajați calificați în România.

Este de notorietate ce eforturi au făcut firme ca Daimler sau Bosch ca să angajeze români. Dacă școlile profesionale, orientate către calificarea elevilor nu ar fi fost desființate, atunci, astăzi, nu am fi avut nicio problemă. Astăzi avem, grație propunerilor PNL, din nou oportunitatea de a reface învățământul profesional și profesional dual. Numai că, principalul obstacol în calea calificării tinerilor este chiar Guvernul României, prin Ministerul Educației!

De exemplu, cu ocazia bugetului de stat, PNL a propus dublarea numărului de burse profesionale și creșterea cuantumului acestora, pentru că bursele nu am mai crescut de nu știu câți ani. Doamna Andronescu s-a opus, în loc să ne susțină! PNL nu s-a lăsat bătut și a propus un proiect legislativ pentru a susține un număr dublu de elevi în învățământul profesional și pentru a crește bursele acestora.

Așadar, i-am mai dat încă o șansă doamnei Andronescu ca să-și repare greșeala făcută în urmă cu 10 ani. Dacă și de această dată se va opune, înseamnă că ori nu înțelege nimic din rostul învățământului, ori urăște și disprețuiește mediul economic privat, care are nevoie de angajați calificați, nu de diplome fără valoare. Așadar, rămâne de văzut dacă doamna Andronescu va trece acest test, care face diferența dintre vorbe și fapte.”

Claudiu-Vasile RĂCUCI, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea