Deputat Ioan Dîrzu, PSD Alba: ”În luna mai, încep lucrările la DN 74 în județul Alba”

Miercuri, 18 aprilie a.c., am organizat o întâlnire între primarii din zona Munților Apuseni și din județul Hunedoara (Brad) și cea mai importantă parte din echipa guvernamentală. Primarii județului Alba s-au întâlnit cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, cu ministrul Transporturilor Lucian Șova, cu ministrul Economiei Dănuț Andrușcă, cu ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, cu directorul CNAIR Ștefan Ioniță și cu doamna consilier Sevil Shhaideh.

Întâlnirea de lucru a avut loc la Palatul Victoria și a vizat teme legate de proiectele majore de investiții ale județului Alba, cum ar fi reabilitarea drumurilor DN74 și DN75 sau introducerea gazelor în Munții Apuseni.
Guvernul a garantat începerea primelor lucrări la DN 74 în luna mai a acestui an. Urmează începerea lucrărilor la DN 75 astfel încât moții și turiștii care vizitează Munții Apuseni să se poată bucura de o infrastructură rutieră europeană.

În privința alimentării cu gaze naturale a zonei Munților Apuseni, Guvernul va sprijini autoritățile administrației publice locale să se organizeze și să implementeze un plan de racordare la gaze. În primul rând, s-a stabilit că este nevoie de înființarea de asociații de Dezvoltare Intercomunitare (ADI). În funcție de situația existentă a Sistemului Național de Transport în zonă se propun următoarele grupări de UAT – uri pentru înființarea de asociații:
* Gruparea Nord – Vest include orașele Abrud și Câmpeni și comunele Bucium, Ciuruleasa, Roșia Montană, Sohodol, Vadu Munților, Poiana Vadului, Avram Iancu, Scărișoara, Albac, Horia și Arieșeni;
* Gruparea Nord include Orașul Baia de Arieș și comunele Lupșa, Bistra și Sălciua.;

Apoi, se impune întocmirea de către aceste asociații a unor Studii de Fezabilitate și avizarea lor la ANRE. În final, se trece la procedura de concesionare a sistemelor de distribuție conform legislației în vigoare.

Concesionarii Sistemului de Distribuție vor solicita TRANSGAZ acordul de acces la SNT conform Legii energiei 123/2012 și a HG 1043/2004. În funcție de rezultatele studiilor de fezabilitate pentru înființarea de noi distribuții, TRANSGAZ le va include în strategia de dezvoltare a investițiilor necesare extinderii SNT.

Sprijinul Guvernului României este necesar iar în cadrul discuției de astăzi, doamna prim-ministru și-a arătat disponibilitatea ca guvernul să susțină aceste proiecte importante în infrastructură rutieră, economie și sănătate pentru întreaga comunitate din județul Alba și zona Munțiilor Apuseni.

De asemenea, la propunerea mea, doamna prim-ministru Dăncilă a acceptat invitația de a organiza o ședință solemnă a Guvernului României la Alba Iulia în preajma zilei de 1 Decembrie. Asta dovedește un atașament profund și un respect al Guvernului față de orașul Alba Iulia și însemnătatea lui pentru finalizarea procesului milenar de unificare a tuturor românilor.

Ioan Dîrzu, deputat de Alba, președinte al Partidului Social Democrat Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

motul pacalit 19 aprilie 2018 at 13:58

Umbla vorba ca Pinocchio a fost vazut recent prin Apuseni. Cica poate fi recunoscut dupa nasul mare si limba de lemn. Cand vorbeste, produce doar rumegus! Se da drept demnitar, unii zic ca ar fi, altii il privesc cu neincredere si spun ca i-a mai mintit si alta data. Eu zic sa nu va incredeti si sa dati drumul la cane! Doar nu a inceput campania electorala.

Marcel 19 aprilie 2018 at 14:19

Felicitări, sunteți singurul deputat din zona care se preocupa de cetățenii pe care ii reprezinta!

Florin 19 aprilie 2018 at 14:25

Felicitari dle Deputat !
Un om deosebit care se implica pt zona Munților Apuseni ,mulțumiri pentru implicare și devotament!

Calin 19 aprilie 2018 at 14:27

Ar trebui Roman sa va urmeze exemplul, Fapte, nu doar articole în toate ziarele și implicare 0. Felicitări și la cât mai multe proiecte de acest gen

Calin A ntonius 22 aprilie 2018 at 16:34

Roman da din gura…. el nu stie cum se traieste in apuseni !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...