Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: Victorie a profesorilor și a PNL – Ordinul care umilea circa 50.000 de dascăli a fost abrogat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La solicitarea profesorilor și a PNL, Ministerul Educației Naționale a anulat Ordinul de Ministru – OM 4165/24 iulie 2018 – prin care Guvernul PSDragnea îi pedepsea practic pe profesorii care doreau să muncească suplimentar.

De acum înainte profesorii care efectuează ore suplimentare, pe lângă norma de 18 ore, nu vor mai fi obligați să completeze încă o fișă de activitate lunară, urmând ca activităţile suplimentare să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ.

O astfel de măsură era total inutilă, de aceea am avertizat, încă de la momentul adoptării acelui ordin, că Ministerul nu face altceva decât să îngreuneze și mai mult activitatea cadrelor didactice, în condițiile în care respectivele informații sunt deja menționate de către fiecare profesor la școală prin planificarea calendaristică și proiectarea unităților de învățare, dar și prin orarul școlii sau condica de prezență, care consemnează zilnic activitatea cadrului didactic.

Salut pe această cale decizia Ministerului de a abroga această prevedere ilogică care nu făcea decât să birocratizeze și mai mult activitatea didactică. Este bine că din când în când Guvernul mai ascultă și vocea profesorilor, dar și pe cea a noastră, a parlamentarilor din opoziție, care ne luptăm pentru a corecta astfel de situații aberante, astfel încât să putem asigura un act educațional de calitate pentru copii noștri.

Deputat PNL Florin Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea