Deputat Florin Roman: Victorie a profesorilor și a PNL – Ordinul care umilea circa 50.000 de dascăli a fost abrogat

La solicitarea profesorilor și a PNL, Ministerul Educației Naționale a anulat Ordinul de Ministru – OM 4165/24 iulie 2018 – prin care Guvernul PSDragnea îi pedepsea practic pe profesorii care doreau să muncească suplimentar.

De acum înainte profesorii care efectuează ore suplimentare, pe lângă norma de 18 ore, nu vor mai fi obligați să completeze încă o fișă de activitate lunară, urmând ca activităţile suplimentare să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ.

ELIT

O astfel de măsură era total inutilă, de aceea am avertizat, încă de la momentul adoptării acelui ordin, că Ministerul nu face altceva decât să îngreuneze și mai mult activitatea cadrelor didactice, în condițiile în care respectivele informații sunt deja menționate de către fiecare profesor la școală prin planificarea calendaristică și proiectarea unităților de învățare, dar și prin orarul școlii sau condica de prezență, care consemnează zilnic activitatea cadrului didactic.

Salut pe această cale decizia Ministerului de a abroga această prevedere ilogică care nu făcea decât să birocratizeze și mai mult activitatea didactică. Este bine că din când în când Guvernul mai ascultă și vocea profesorilor, dar și pe cea a noastră, a parlamentarilor din opoziție, care ne luptăm pentru a corecta astfel de situații aberante, astfel încât să putem asigura un act educațional de calitate pentru copii noștri.

Deputat PNL Florin Roman

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

marius 26 octombrie 2018 at 14:47

Il felicitam pe domnul Roman pentru aceasta victorie de rasunet oferită invatamantul romanesc. Urmărul pas va fi aceal în care profesorii care beneficiază de ore suplimentare vor semna doar condica, urmând ca orele să le facă cei care nu au ore suplimentare sau care nu au ore suficiente Până atunci ne manifestăm întreaga noastra stima față de efortul distinsului deputat și al PNL_ului si așteptam cu interes ca domnia sa abordeze și alte subiecte gen: Justiție și cămilo- melcul transsexula, Lazăr și pălăria găurită a avestului sălbatic, Koveși și daltonismul cu coș, Johhhnis și Critica Rațiunii Pure, Jumker și relația transcedntală cu vinul domnesc. UE și troglodismul politic pitecantrop.
Ps. La un interviu pentru angarjare la o instituție, firește, de stat, Florinel a fost rugat să scrie Uniunea Europeană prescurtat( UE). Domnia sa a scris OU EST! Chiar, unde este? Ați ghicit, la tribuna Parlamentului.

marius 26 octombrie 2018 at 19:10

Fragmente din scrierile utopice ale domnului Roman.
-IL Est Caragiale
-Ou Est = U.E.
-Borduri și Dale Carnavalului.
-O moțiune pierdută
-Picturile murale erau expuse pe pânză.
-Pentru că președintele României este de dreapta, era normal să fie operat la umărul drept.
-Și când semnalizează la stânga, președintele o ia tot la dreapta.
-Președintele marchează întotdeauna când i se centrează din extrema dreaptă și niciodartă din cea stângă.
-Când salută, președintele duce, întotdeauna, dreapta la stânga. Aceasta e o dovadă că n iciodată nu judecă cu mintea.

marius 28 octombrie 2018 at 14:42

Unde e inteligență e si perseverenta si unde nu e, nu e.
Nu lăsați găinile sa faca ouă. O sa cotcodăceasca toată ziua.
Cand esti la butoane faci ce ți se cere și când nu ți se cere faci ce crezi că ți s-ar cere.

teacher,s 30 octombrie 2018 at 10:47

Domnule Roman, de ce atribuiti PNL-ului , cu surle si trambite, o modificare adusa ordinului de mnistru impricinat,tot de un ministru al PSD-ului , la presiunea sindicatelor din invatamant . Unde este aportul dv si al partidului aici? De ce aburiti opinia publica cu minciuni ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...