Deputat Florin Roman: ”PNL solicită Ministerului Muncii decontarea navetei funcționarilor din instituțiile publice”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Guvernul vorbește de majorări salariale spectaculoase în sectorul bugetar, dar nu face nimic pentru a elimina discriminările care există în acest moment la nivelul instituțiilor publice.

În prezent, există un număr ridicat de funcționari care își desfășoară activitatea profesională în instituțiile publice locale sau centrale, dar care nu domiciliază în localitatea în care au locul de muncă, aceștia parcurgând zilnic distanțe adesea considerabile, folosind pentru deplasare fonduri personale.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Această situație datează de mai bine de 10 ani , de la adoptarea HG nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului. Din această Hotărâre de Guvern a fost omisă o categorie de angajați și anume aceia care își desfașoară activitatea în cadrul instituțiilor publice.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Având în vedere această situație inechitabilă, am solicitat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile care se impun în vederea decontării cheltuielilor ocazionate de deplasarea de la domiciliu la locul de muncă.

Consider că efortul bugetar pentru aceste deconturi nu este unul împovărător, statul român fiind  obligat să elimine orice tratament discriminatoriu la nivelul instituțiilor publice.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup  parlamentar PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

AI 19 aprilie 2017 at 17:41

De ce sa li se deconteze costul navetei? Cadrelor didactice a fost vorba sa li se deconteze naveta daca locuiesc la oras si predau la sat, dar s-a ajuns sa li se deconteze naveta si celor care locuiesc la sat si predau la oras. Unii ,,e mai egali ca altii”.

??? 19 aprilie 2017 at 17:53

Te-ai trezit si tu sa mai ceri facilitati pentru bugetari,pe langa faptul ca le-a dat salarii,bani de hrana,bani de haine,bani de vacanta,unele categorii , ies la pensie la o varsta ,ca sunt numai buni de munca,dovada faptul ca se pensioneaza, pe urma se angajeaza la privat,mai vreti si alte facilitati,dar la cei ce lucreaza la privati ce le oferiti,voi nici salarul minim nu ati fost de acord sa fie marit,pentru noi doar taxe si impozite ,daca se mai poate.

NU VA MAI SATURATI DE POMENI 21 aprilie 2017 at 12:25

nu va mai saturat de privilegii domnilor BUGETARI
numai pomeni zi de zi pe spatele celor care muncesc din greu sa-si plateasca darile la stat si pe care nu ii cadoriseste nimeni cu nimic, la cei din privat ma refer

cititorul 21 aprilie 2017 at 20:58

Dar la cei ce lucreaza la privati ce le oferiti,voi nici salarul minim nu ati fost de acord sa fie marit pentru ca pierdeau patroni la plata contributii, cand se calculeaza pensiile la cei care lucreaza la privat pe salar minim e jale la ce amarata de pensie ajunge, pentru noi doar taxe si impozite ,daca se mai poate.

Comentariile sunt oprite