// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat Florin Roman: Îndrăzniți să mai credeți în balivernele PSDragnea care distrug și învățământul românesc! – Declarație politică

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Deși fostul ministru susține public altceva este limpede faptul că Ministerul Educației Naționale a decis prin OM nr. 4884/ 31 august 2018 tăierea a peste 4.000 de posturi ocupate în prezent de către personalul didactic de predare, cât şi de către cel auxiliar şi nedidactic din sistemul de învățământ!

Mai mult decât atât, inspectoratele şcolare județene au trecut deja la desființarea acestor posturi din sistemul de învățământ, prin somarea directorilor unităților școlare de învățământ preuniversitar de stat să se încadreze în bugetul aprobat, în urma aplicării costului standard pe elev, adică să taie posturile pentru că nu mai sunt bani.

Cu alte cuvinte, fostul ministru rostogolește în mod indubitabil o minciună grosolană, deoarece NU autoritățile locale sunt cele care taie posturi, ci MINISTERUL, adică Guvernul Dăncilă, prin inspectoratele școlare județene!
Legea spune clar în art. 61 (2) faptul că “Rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar SE ORGANIZEAZĂ de către autoritățile administrației publice locale, cu AVIZUL CONFORM al inspectoratelor școlare.”

Doamnelor și domnilor deputați,

Am avertizat în mod constant că banii din învățământ nu vor ajunge sub nicio formă până la sfârșitul acestui an și, în consecință, Guvernul PSDragnea a trecut de ceva vreme la închiderea abuzivă a unor școli și grădinițe, la comasarea haotică a claselor de elevi și, mai nou, la tăierea a peste 4000 de posturi didactice și nedidactice, deși învățământul românesc are nevoie de 10.000 de dascăli!

Ați majorat costurile standard pe elev, dar de fapt nu aveți de unde plăti aceste majorări și recurgeți la tăieri masive de posturi din învățământ și la alungarea mai multor elevi din școlile și grădinițele lor.

Dacă aceste decizii de un cinism ieșit din comun sunt luate din cauza lipsei banilor, despre cei care aruncă milioane de euro pe tot felul de chermeze nesimțite ce mai ziceți, domnilor din PSDragnea?!

Am semnalat permanent toate aceste lucruri fără nicio logică, în afară de cea a pușculiței, care nu au nicio legătură cu binele elevilor din țara asta sau cu cel al dascălilor lor și care doar dinamitează practic învățământul românesc!

Vă mulțumesc!
Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Deputat Florin Roman: Îndrăzniți să mai credeți în balivernele PSDragnea care distrug și învățământul românesc! – Declarație politică

  1. marius 10.10.2018 la 13:03

    Se pare ca pe domnul deputat pe langa invatamantul romanesc l-a distrus si invatamantul Lazaresc.
    Ps. Cand esti la tribuna ai impresia ca esti mare. Dar daca esti mic esti si mai mic.
    p Ps1. La unii deputati, cu cat li se-ncreteste mai mult pielea, cu ata mai mult li se netezeste scoarta cerebrala.

  2. mike 10.10.2018 la 20:00

    Iar voi -pnl-isti -dinamitati- moralul romaneas – ajutati si de unii psd-isti- imbecili care dau frau liber la homalai –sa se faca parteneriat civil — Dar pentru o lege -existenta de la inceputul creiatiei — nu vati luptat ci ati boicota-to — aveti acolo o scr–afa pipidica cu idei anti romanesti si anti normalitate adica anti DUMNEZEU.