Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: Îndrăzniți să mai credeți în balivernele PSDragnea care distrug și învățământul românesc! – Declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Deși fostul ministru susține public altceva este limpede faptul că Ministerul Educației Naționale a decis prin OM nr. 4884/ 31 august 2018 tăierea a peste 4.000 de posturi ocupate în prezent de către personalul didactic de predare, cât şi de către cel auxiliar şi nedidactic din sistemul de învățământ!

Mai mult decât atât, inspectoratele şcolare județene au trecut deja la desființarea acestor posturi din sistemul de învățământ, prin somarea directorilor unităților școlare de învățământ preuniversitar de stat să se încadreze în bugetul aprobat, în urma aplicării costului standard pe elev, adică să taie posturile pentru că nu mai sunt bani.

Cu alte cuvinte, fostul ministru rostogolește în mod indubitabil o minciună grosolană, deoarece NU autoritățile locale sunt cele care taie posturi, ci MINISTERUL, adică Guvernul Dăncilă, prin inspectoratele școlare județene!
Legea spune clar în art. 61 (2) faptul că „Rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar SE ORGANIZEAZĂ de către autoritățile administrației publice locale, cu AVIZUL CONFORM al inspectoratelor școlare.”

Doamnelor și domnilor deputați,

Am avertizat în mod constant că banii din învățământ nu vor ajunge sub nicio formă până la sfârșitul acestui an și, în consecință, Guvernul PSDragnea a trecut de ceva vreme la închiderea abuzivă a unor școli și grădinițe, la comasarea haotică a claselor de elevi și, mai nou, la tăierea a peste 4000 de posturi didactice și nedidactice, deși învățământul românesc are nevoie de 10.000 de dascăli!

Ați majorat costurile standard pe elev, dar de fapt nu aveți de unde plăti aceste majorări și recurgeți la tăieri masive de posturi din învățământ și la alungarea mai multor elevi din școlile și grădinițele lor.

Dacă aceste decizii de un cinism ieșit din comun sunt luate din cauza lipsei banilor, despre cei care aruncă milioane de euro pe tot felul de chermeze nesimțite ce mai ziceți, domnilor din PSDragnea?!

Am semnalat permanent toate aceste lucruri fără nicio logică, în afară de cea a pușculiței, care nu au nicio legătură cu binele elevilor din țara asta sau cu cel al dascălilor lor și care doar dinamitează practic învățământul românesc!

Vă mulțumesc!
Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea