Deputat Florin Roman: ”Dovada minciunii PSDragnea – Guvernul închide școli pentru că nu are bani de salarii”

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a declarat public, în mod repetat, că închiderea școlilor și grădinițelor, dar și comasarea școlilor și claselor, se datorează scăderii numărului de elevi.

Am așteptat situația cifrelor de școlarizare, aprobate prin hotărâre a Guvernului, și, ce să vezi, datele coincid pentru anul școlar 2018-2019 cu cele din 2017-2018: 935.000 pentru învățământul primar, 810.000 pentru învățământul gimnazial și 665.000 pentru educația timpurie. Totodată, în 2016 numărul copiilor a fost mai mic față de 2018.

Așadar, cifrele oficiale ale MEN ne confirmă marea minciună pesedistă: că se închid școli pentru că ar fi scăzut numărul copiilor.

Adevărul este că închiderea și comasarea unităților de învățământ și a claselor, precum și reducerea obligatorie cu circa 20 la sută a cheltuielilor au un singur motiv: lipsa banilor pentru salariile dascălilor pentru semestrul II.

Dacă până acum era o supoziție, acum e oficial, lucru recunoscut chiar de MEN! În plus, ministrul “Pamblica” ascunde numărul exact al școlilor și grădinițelor închise și comasate, pe motiv că ”MEN nu centralizează propunerile transmise de consiliile de administrație ale inspectoratelor școlare, care dețin evidența modificărilor înregistrate la nivel local”!

De asemenea, trebuie să se știe că, în perioada guvernului PSDragnea, din cele 32.297 de clădiri școlare, 11.731 funcționează în continuare fără autorizație sanitară! Pentru acest bilanț dezastruos, ministrul “Pamblica” trebuie să demisioneze! Pe această cale, solicităm ferm guvernului PSDragnea să garanteze, prin rectificarea bugetară, existența resurselor financiare necesare pentru plata integrală a salariilor dascălilor pănă la finele anului.

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?

Deputat PNL Florin Roman

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

marius 18 iunie 2018 at 18:54

Eram convins ca dupa ce si-a dat demisia din functia de vicepresedinte, domnul Roman va lua o pauza de medidatie. Din pacate constatama ca Johhhnis, fie n-a avut timp pentru el, fie i-a perceput un tarif prea mare. In aceste circumstante asteptam sa ceara noi demisii și sa propuna noi numiri in functii cheie. Apropo, ce portofoliu ocupa distinsul deputat in guvernul din penumbra?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...