Rămâi conectat

Actualitate

„Deprindem abilităţi de viaţă”. Proiect de prevenire a consumului de droguri demarat la Şcoala Vasile Goldiş şi Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba desfăşoară, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia şi Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de droguri „Deprindem abilităţi de viaţă”. Un număr de 100 de elevi vor fi implicaţi în acest proiect, ce se va derula pe perioada noiembrie 2014- iunie 2015.

Tematica principală a proiectului este prevenirea consumului de tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), iar obiectivul general constă în consolidarea abilităţilor personale care au rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

În cadrul proiectului, vor fi organizate, în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, 15 activităţi adresate unui număr de 100 de elevi de gimnaziu din 2 unităţi şcolare din municipiul Alba Iulia (vor participa la proiect 5 clase de elevi, 2 clase din cadrul Şcolii gimnaziale „Vasile Goldiş” şi 3 clase din cadrul Liceului de Arte „Regina Maria”).

Cea mai mare provocare a activităţilor de prevenire a consumului de droguri este de a ajuta tinerii să îşi gestioneze comportamentul, capacităţile şi starea de bine în faţa unor influenţe multiple cum ar fi: normele sociale, interacţiunea cu egalii, condiţiile de viaţă şi propriile trăsături de personalitate.

În acest sens, activităţile din proiect vor fi centrate pe reducerea comportamentelor riscante legate de consumul de substanţe, cunonscut fiind faptul că tinerii sunt influenţaţi de un set complex de factori de mediu, cum ar fi disponibilitatea alcoolului, tutunului şi a substanţelor psihoactive ilegale.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea