Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Depozitul de deșeuri din Alba: 6 consorții din țară și străinătate se luptă pentru un contract de 25 de milioane euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a demarat procedura de achiziție publică pentru un nou contract de lucrări din proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. ”Construirea Centrului de management integrat al deșeurilor (depozit de deșeuri, stație de sortare, stație de tratare mecano-biologică) Galda de Jos” va reprezenta investiția cea mai importantă a proiectului.

Colectare-DeseuriPotrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “în noul depozit ce va fi construit vor fi transferate deșeurile colectate din toate localitățile județului. Valoarea estimată a lucrărilor este de 104.818.656 lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ședința de deschidere a ofertelor, prezentate de șase asocieri de firme din țară și străinătate, a avut loc în data de 11 iunie 2014. Terenul pe care va fi construit Centrul de management este amplasat în extravilanul comunei Galda de Jos și are o suprafață totală de 250.000 metri pătrați. Accesul se va face pe două drumuri, tur-retur, situate în extravilanul comunei.

Contractul prevede, inclusiv, construirea unei staţii de sortare şi a unei instalaţii de tratare mecano-biologică. Staţia de sortare va avea o capacitate de 43.000 tone/an şi va asigura sortarea fracției uscate (deşeurilor de hârtie, deşeuri de plastic, deşeuri de metal şi deşeuri de sticlă) colectate separat de pe teritoriul localităţilor care nu sunt deservite de stațiile de sortare existente în prezent în județul Alba. Instalaţia de tratare mecano-biologică va avea o capacitate de 85.566 tone/an şi va asigura tratarea fracției umede colectată separat în vederea reducerii cantităţii de deşeuri biodegradabile eliminate pe depozitul conform.

Deşeurile tratate rezultate vor fi utilizate că material de acoperire, necesar la operarea depozitului de deşeuri de la Galda de Jos. Depozitul de la Galda de Jos, cu o durata de viaţă de 21 de ani, va avea 2 celule şi un volum total de 1.926.000 metri cubi. Prima celulă, care va fi construită cu finanţarea din cadrul proiectului, va avea o durata de viaţă de 5,3 ani şi un volum de 543.000 metri cubi. Contractul are ca perioadă de finalizare 15 luni de la data ordinului de începere.

Tot în procedură de achziție publică se află alte două contracte de lucrări: Construirea a două stații de transfer, respectiv Închiderea a șapte depozite neconforme din mediul urban.

Pentru investiția privind construirea stațiilor de transfer de la Tărtăria și Blaj sunt analizate un număr de șase oferte, în timp ce pe cele șapte loturi privind închiderea depozitelor neconforme de la Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cîmpeni, Abrud, Ocna Mureș și Cugir sunt 56 de oferte.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea