Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Demolarea blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia: Se fac evaluările privind exproprierile celor care locuiesc în el

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Demolarea blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia: Se fac evaluările privind exproprierile celor care locuiesc în el

La mai bine de doi ani de când Consiliul Local Alba Iulia a votat PUZ-ul privind demolarea blocului G2, sau „Turturica”, pentru a se construi locuri de parcare, lucrurile par să mai avanseze puțin. Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Ziarul Unirea că au început evaluările privind răscumpărarea locuințelor care încă sunt ocupate. Potrivit acestuia, sunt bani alocați pentru exproprierea celor care locuiesc.

„Am început evaluările în ceea ce privește exproprierile celor care încă locuiesc acolo și următorul pas este să intrăm cu ele în următoarea ședință de consiliu local. Eu sper să nu fie nevoie să așteptăm până la final de lună și să facem o extraordinară”, a precizat Gabriel Pleșa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, în ultima ședință de consiliu, aleșii locali au aprobat un proiect privind documentația tehnică pentru desfințarea construcției existente și construirea de parcaje colective, precum și amenajarea incintei, dar până la realizarea acestui obiectiv mai avem puțin de așteptat. Valoarea proiectului este de 15.513.833,76 lei, din care C+M 11.602.104,92 lei.

Potrivit caietului de sarcini, clădirea a fost construită în anul 1972 și inițial a funcționat ca „organizarea de șantier” pentru cazarea muncitorilor, însă așa cum rezultă din expertiza tehnică elaborată în 2019, aceasta nu este în conformitate cu prevederile legale. Spațiul public aflat în jurul blocului este foarte puțin amenajat și este utilizat impropriu de către locatarii blocului. În present, clădirea se află într-o stare avansată de degradare.

Prin acest proiect se propune construirea unei parcări supraetajate pe strada Arnsberg, pe amplasamentul creat după demolarea blocului G2, noua clădire având regimul de înălțime P+2E și o capacitate de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri de parcare exterioare. (F.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea