Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Demnitarii care nu au locuinţă în Bucureşti vor primi 1.000 de euro pe lună pentru chirie. Cine sunt miniștrii care pot beneficia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Demnitarii care nu au locuintă în Bucureşti vor primi 1.000 euro pe lună pentru chirie. Miniștrii, secretarii de stat și alți demnitari care nu dețin locuințe în București își vor decontadin buget  cheltuielile de cazare în locuințele de serviciu RA-APPS în limita unui plafon mai mare. Majorarea este pregătită de Guvernul Grindeanu, după ce și fostul Cabinet Cioloș s-a gândit la o creștere, dar a renunțat la idee.

Majoritatea miniștrilor nu dețin, conform declarațiilor de avere, locuinșe în București sau în împrejurimi, astfel că de prevederile acestei Hotărâri de Guvern ar putea să beneficieze miniștrii Lia Olguța Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Leș, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre și Grațiela Gavrilescu.

La începutul lunii decembrie 2015, Profit.ro a anunțat, prezentând un proiect avansat de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), că se dorește ca secretarii de stat să beneficieze de ridicarea limitei de cheltuieli de cazare acoperită din buget, de la 7.500 de lei, în prezent, la 9.000 de lei.

Propunerea a fost respinsă atunci de Guvernul Cioloș, care a stabilit ca secretarii de stat și persoanele care ocupă funcții asimilate să fie încadrați în aceleași plafoane, de maximum 7.500 de lei pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcție pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință de serviciu, respectiv de maximum 30.000 de lei anual pentru folosința imobilelor RA-APPS cu destinația de locuință și propuse la vânzare.

Miniștrii au fost la rândul lor încadrați în aceeași limită pentru decontarea cheltuielilor de cazare, similară celei pentru parlamentari, de maximum 48.000 lei anual.

Acum, Guvernul decide ca miniștrii, inclusiv persoanele care ocupă funcții asimilate celei de ministru, precum și miniștrii delegați, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuințe în municipiul București, beneficiază, pe durata mandatului, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Și pentru secretarii de stat și persoanele care ocupă funcții asimilate celei de secretar de stat, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația
de locuințe în municipiul București, limita de decontare va fi ridicată la nivelul care i-a fost propus lui Cioloș, de 9.000 lei pe 3 luni.

Majorarea este argumentată de guvernanți prin faptul că 38% dintre cei 118 beneficiari ai locuințelor administrate de R.A.-A.P.P.S. trebuie să asigure din fonduri proprii
o parte din costurile închirierii, sumele acordate în limita plafonului maxim fiind insuficiente pentru aceștia.

Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea