Demersuri pentru înființarea unui Consiliu consultativ la Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Demersuri pentru înființarea unui Consiliu consultativ la Alba Iulia

Consiliu consultativ care să funcționeze pe lângă consiliul local! Mii de albaiulieni, din majoritatea zonelor din localitate, simt cum cartierele lor nu au reprezentant în Consiliul local al municipiului Alba Iulia.

Legislația, după care sunt aleși consilierii, pe criterii politice, nu permite o reprezentativitate echitabilă din acest punct de vedere. Soluția găsită de Asociația „Alba Iulia Infrastructură” este oficializarea, printr-o hotărâre a consiliului local, a înființării unui astfel de consiliu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Am depus la Primăria Alba Iulia un astfel de proiect, o propunere de regulament, prin care să fie aleși reprezentanții din diferite cartiere ale orașului și, evident, modalitatea prin care primăria va finanța și va asigura funcționarea acestui consiliu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În acest mod vom asigura, în mod real, un pas decisiv spre democrația participativă, acest obiectiv nemaifiind unul abstract, teoretic, folosit doar ca motiv să mai cheltuim, inutil, sume aberante pe tot felul de fantasmagorii de platforme electronice imposibil de utilizat de către cetățeni.

Vă voi informa săptămânal despre stadiul acestui proiect în presa locală și trebuie știut, în final, faptul că astfel de consilii funcționează cu succes în multe orașe europene.

Mircea TRIFU, Președinte Acțiunea Națională Alba (A.N.A.)

Facebook Twitter Google+ YouTube