Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Demersuri pentru înființarea unui Consiliu consultativ la Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Demersuri pentru înființarea unui Consiliu consultativ la Alba Iulia

Consiliu consultativ care să funcționeze pe lângă consiliul local! Mii de albaiulieni, din majoritatea zonelor din localitate, simt cum cartierele lor nu au reprezentant în Consiliul local al municipiului Alba Iulia.

Legislația, după care sunt aleși consilierii, pe criterii politice, nu permite o reprezentativitate echitabilă din acest punct de vedere. Soluția găsită de Asociația „Alba Iulia Infrastructură” este oficializarea, printr-o hotărâre a consiliului local, a înființării unui astfel de consiliu.

Am depus la Primăria Alba Iulia un astfel de proiect, o propunere de regulament, prin care să fie aleși reprezentanții din diferite cartiere ale orașului și, evident, modalitatea prin care primăria va finanța și va asigura funcționarea acestui consiliu.

În acest mod vom asigura, în mod real, un pas decisiv spre democrația participativă, acest obiectiv nemaifiind unul abstract, teoretic, folosit doar ca motiv să mai cheltuim, inutil, sume aberante pe tot felul de fantasmagorii de platforme electronice imposibil de utilizat de către cetățeni.

Vă voi informa săptămânal despre stadiul acestui proiect în presa locală și trebuie știut, în final, faptul că astfel de consilii funcționează cu succes în multe orașe europene.

Mircea TRIFU, Președinte Acțiunea Națională Alba (A.N.A.)

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea