Rămâi conectat

Ştirea zilei

DELTACRON: Noua variantă a coronavirusului. De unde provine și cât este de contagioasă noua tulpină COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

DELTACRON: Noua variantă a coronavirusului. De unde provine și cât este de contagioasă noua tulpină COVID

O nouă variantă COVID a fost raportată în Marea Britanie. DELTRACTRON este noua varianta a coronavirusului. Este un amestec de Delta și Omicron. Experții o numesc Deltacron și afirmă că autoritățile sanitare monitorizează îndeaproape noile cazuri.

Se crede că Deltacron provine de la o persoană care a fost infectată cu tulpinile Delta și Omicron în același timp, dar nu se știe deocamdată cât de contagioasă este această tulpină sau ce tablou clinic provoacă.

Agenția pentru Protecția Sănătății din Marea Britanie nu a specificat dacă primul caz de persoana infectată este unul domestic sau transmiterea s-a făcut de la un pacient care a venit în țară ca turist, scrie The Telegraph.

Această combinație de tulpini este posibilă într-un proces numit științific recombinare. Se întâmplă atunci când aceeași celulă din aceeași gazdă este infectată de doi viruși care apoi schimbă între ei gene.

Numele oficial al tulpinii Deltacron este BA.1 + B.1.617.2 și conține mai multe mutații care provoacă îngrijorare în rândul experţilor. Printre acestea se numără trei care ajută virusul să evite anticorpii (K417N, E484A și N440K), precum și mutația N501Y care accelerează reproducerea virusului.

În Marea Britanie, au fost înregistrate vineri 58.899 de noi cazuri de coronavirus, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă față de vinerea anterioară, când au fost raportate 84.053 de cazuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea