Rămâi conectat

Curier Județean

Delegație condusă de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, la Sebeș. Discuții privind schimburi culturale și turism religios

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a primit vizita unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România.

Foto Sebes intalnire ambasadorÎnalţii oaspeţi şi-au exprimat interesul de a dezvolta o relaţie de cooperare internaţională a localităţii Beit Sahour, reprezentată la întâlnire prin domnul primar Hani Abdalmasih, cu Municipiul Sebeş, intenţiile declarate fiind de a dezvolta o nisă de schimburi culturale şi turism religios. De asemenea, a fost exprimat interesul de a organiza vizita unui grup de oameni de afaceri din Statul Palestina, în zona noastră, având în vedere proximitatea cu reşedinţa de judeţ, Alba-Iulia, un alt reper de interes pentru delegaţia palestiniană.

Menţionăm faptul că localitatea Beit Sahour se află sub administrarea Autorităţii Naţionale Palestiniene, este situată în vecinătatea Betleem-ului, are o populaţie de circa 15.000 de locuitori, din care majoritatea sunt creştini (80%), iar 20% sunt musulmani. Localitatea este înfrăţită cu 20 de oraşe din Bahrain, Italia, Franţa, Grecia, Olanda, Chile, Iordania, Qatar, Germania, Lituania.

Delegaţia a fost compusă din: Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, domnul Assem Kordi, consilier Ambasada Statului Palestina, domnul Hani Abdalmasih Al-Hayek, primarul localităţii Beit Sahour, doamna Nawal Shomali, consilier local, domnul Raja Bannoura, consilier local, domnul Nabeel Boulus, inginer, şeful departamentului tehnic.

„Suntem de acord cu propunerea de a dezvolta acest parteneriat cu municipalitatea Beit Sahour şi considerăm că orice deschidere este pozitivă. Sebeşul este un oraş dezvoltat economic, avem obiective turistice care în acest moment nu sunt suficient puse în valoare, însă acesta este rolul nostru, ca administraţie publică şi avem tot interesul să progresăm. Domeniile de cooperare care ne dorim să prevaleze în raporturile dintre comunităţile cu care suntem înfrăţiţi vizează cultura, educaţia, învăţământul, adică elemente şi simboluri care unesc oamenii din toate colţurile lumii. Eu am convingerea că o relaţie de parteneriat presupune cunoaşterea şi deschiderea către specificul ambelor părţi şi sublinierea celor mai reuşite exemple. Sunt sigur că vom găsi cele mai inspirate căi pentru a apropia comunităţile noastre”, a spus Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia își păstrează titlul de campioană la Olimpiada sportului militar liceal, etapa a II-a, titlu obținut și anul trecut. Cu patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea