Rămâi conectat

Politică Administrație

Decontarea transportului profesorilor ar putea trece în sarcina Ministerului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 2 septembrie a.c., Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților a votat, cu o majoritate solidă, propunerea venită din partea Partidului Național Liberal privind decontarea transportului profesorilor din finanțarea de bază, adică de la Ministerul Educației. Măsura prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

profesor corectorPartidul Național Liberal a luat act de faptul că una dintre problemele serioase cu care se confruntă peste 65.000 de cadre didactice este faptul că autorităţile locale refuză sau nu-şi permit să deconteze costul transportului pentru profesori, aceștia fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria. În această situaţie sunt, în general, dascălii navetişti din comunităţile unde primăriile au resurse financiare limitate și nu pot deconta costul navetei, iar cei penalizaţi sunt exact elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar.

Până acum, situația de decontare a abonamentelor lunare pentru cadrele didactice, de către autoritățile locale, a înseamnat o serie de neajunsuri: întârzieri garantate la plata decontărilor; discriminarea cadrelor didactice care lucrează în comunități sărace; încălcarea dreptului la învățătură pentru anumiți elevi, întrucât din cauza faptului că profesorii navetişti sunt nevoiţi să renunţe la catedră, elevii sunt cei care au de suferit etc.

Partidul Național Liberal consideră că dreptul la educație este un drept esențial în societatea actuală și trebuie susţinut unitar la nivel naţional. PNL consideră că educaţia este un vector de dezvoltare socio-economică, o investiţie în viitor şi nu o simplă cheltuială bugetară, iar reducerea abandonului școlar conduce la progres social. PNL propune ca această măsură, cu impact direct asupra reducerii abandonului școlar, să reprezinte o prioritate în structurarea finanțărilor făcute de Ministerul Educației Naționale.

 

Prof. Adrian SIMION,

Vicepreședinte PNL Alba Iulia,

Președinte Comisia Națională de Educație a TNL

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea