Rămâi conectat

Economie

Declaraţiile de asigurare pentru asociaţii unici, asociaţi, acţionari şi comanditari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările în vigoare, declaraţiile de asigurare depuse la Casa Judeţeană de Pensii Alba, de către asociaţii unici, asociaţi, acţionari şi comanditari au încetat de drept la 1 ianuarie 2011. Aşa cum ne-a declarat Nicolae Nartea, directorul executiv al CJP Alba, de la data amintită, asociaţii unici care primesc indemnizaţie lunară pentru această calitate sunt asiguraţi obligatoriu în sistemul public de pensii şi vor fi înregistraţi în „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, potrivit prevederilor Legii 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011. Asociaţii unici care primesc dividende, asociaţii, acţionarii şi comanditarii vor putea opta, după 1 ianuarie 2011, pentru o asigurare facultativă, completându-şi venitul asigurat în sistemul public de pensii la contribuţia minimă de 222 lei, conform prevederilor din Legea 263/2010, începând cu 1 ianuarie a.c. În situaţia în care asociaţii unici, asociaţii, acţionarii şi comanditarii care aveau depusă declaraţie de asigurare conform Legii 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, au achitat contribuţia de asigurări sociale pentru o perioadă din anul 2011, această perioadă va constitui, potrivit legii, stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, contribuţia de asigurări sociale nefiindu-le restituită. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare