Ziarul Unirea

DECLARAȚIE pe propria răspundere. Părinții își vor duce copiii la școală pe semnătură. DOCUMENT

Ministerul Sănătăţii a publicat în sfârşit ghidul cu măsuri pentru începerea şcolii. În prima zi de şcoală, tu trebuie să completezi o declaraţie prin care îţi asumi faptul că nu îţi vei duce copilul în colectivitate, în cazul în care are simptome specifice COVID-19.

Părinţii trebuie să semneze declaraţia pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul în declaraţii. Condiţiile pentru a fi trimis copilul la şcoală sunt:

ELIT

-Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, diaree, vărsături, rinoree, etc).

-Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19

-Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecţiune.

În plus, părintele se angajează că nu va aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Părinţii trebuie să menţioneze şi că în perioada suspendării cursurilor şcolare, elevul:

-nu a avut nicio problemă de sănătate

-a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Părintele trebuie să anexeze o copie a documentelor medicale corespunzătoare (scrisoare medicală sau bilet de ieşire din spital).

sursa: mediafax.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dan 21 august 2020 at 16:37

le aratam noi declaratii pe propria raspundere stari de alerta stari de urgenta si distantare sociala la alegerile din 27 septembrie !

Comentariile sunt oprite