Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Decizie de eliberare condiţionată pentru interlopul Claudiu Sibişean. Judecătoria Aiud a aprobat propunerea Comisiei pentru eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizie de eliberare condiţionată pentru interlopul Claudiu Sibişean. Judecătoria Aiud a aprobat propunerea Comisiei pentru eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Aiud.

Unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Alba, Claudiu Mircea Sibișean, fost lider al lumii interlope din oraș, ar urma să fie eliberat condiționat. Judecătoria Aiud a admis în 1 noiembrie 2017 propunerea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Aiud privind lăsarea în libertate a condamnatului.

Sibișean beneficiază de prevederile avantajoase ale legii privind recursul compensatoriu, potrivit cărora un deținut care este închis în spații necorespunzătoare beneficiază de un câștig de 6 zile la fiecare 30 de zile de detenție.

”Admite propunerea Comisiei de propuneri pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Aiud privind condamnatul Sibișean Mircea Claudiu, deţinut în executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 170/2016 a Judecătoriei Alba Iulia. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul 196/2016 emis de Judecătoria Alba Iulia, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării prevederilor articolului 104 al.2 Cod penal. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătoria Aiud. Condamnatul va mai rămâne la închisoare o perioadă, doar dacă în termenul celor trei zile un procuror din cadrul DIICOT va ataca cu apel decizia de la Judecătoria Aiud.

Claudiu Sibișean, liderul unei grupări infracţionale din Alba, a fost condamnat la 7 ani de închisoare în 2014. A fost judecat pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal.

Este vorba despre aşa-zisa grupare ”Sibişean”, implicată înainte de anul 2005 în activităţi infracţionale săvârşite cu violenţă în Alba Iulia. 12 inculpați au fost condamnați la un total de 45 de ani de închisoare.

La momentul condamnării acesta era plecat din țară, fiind prins și adus în România în august 2015. În anul 2016, pedeapsa acestuia a fost mărită la 8 ani, ca urmare a finalizării unui nou proces în care era judecat. La realizarea propunerii de eliberare condiționată, comisia din penitenciar a luat în calcul și perioada cât condamnatul a fost în arest preventiv în perioada anchetei desfășurate de DIICOT și BCCO.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea