De VINERI va începe testarea COVID-19 pentru personalul medical din Alba. Linia amenajată la DSP este calibrată si operațională

Potrivit declarației domnului Alexandru Sinea, directorului DSP Alba, au fost obținute rezultate identice în urma testărilor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul DSP Alba și laboratorul de testare pentru coronavirus de la Cluj, astfel încât, linia de testare de la Alba Iulia este calibrată, operațională și va putea începe testarea de vineri, 27 martie.

Anunț în mod oficial că urmare a testelor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat la laboratorul de diagnostic din cadrul DSP Alba, adică laboratorul de testare al COVID-19 de la DSP Alba și laboratorul de testare COVID- 19 de la Cluj, rezultatul testelor este identic adică rezultatele obținute sunt la aceeași valoare, ceea ce ne indică faptul că linia noastră este calibrată și poate să înceapă testarea în mod real.

INFORMARE COVID-19

De mâine vom începe testarea personalului medical din județul nostru începând cu personalul unității de primiri urgențe continuând cu celelalte spitale, spitalul județean Alba, spitalul Blaj și toate celelalte spitale. Vrem să ne asigurăm că personalul medical este protejat sută la sută, aceștia fiind eroii noștri linia întâi.

Linia de testare achiziționată de fundația Transavia va fi amenajată tot în cadrul laboratorului DSP Alba, care se află momentan în proprietatea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat atât Ministerul Sănătății cât și RENAR România și respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniul. Se va lucra în paralel pe două linii, personalul DSP Alba din cadrul laboratorului va lucra în două schimburi în două ture ca să putem să testăm cât mai multe persoane din județ.

Testele vor fi făcute cu făcute pe baza metodologiei aprobate la nivel național, adică acelor persoane care îndeplinesc criteriile de testare la nivel național, nu se pot face la cerere,  pe bază de solicitare sau contracost”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...