Rămâi conectat

Ştirea zilei

De VINERI va începe testarea COVID-19 pentru personalul medical din Alba. Linia amenajată la DSP este calibrată si operațională

Publicat

în

Potrivit declarației domnului Alexandru Sinea, directorului DSP Alba, au fost obținute rezultate identice în urma testărilor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul DSP Alba și laboratorul de testare pentru coronavirus de la Cluj, astfel încât, linia de testare de la Alba Iulia este calibrată, operațională și va putea începe testarea de vineri, 27 martie.

Anunț în mod oficial că urmare a testelor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat la laboratorul de diagnostic din cadrul DSP Alba, adică laboratorul de testare al COVID-19 de la DSP Alba și laboratorul de testare COVID- 19 de la Cluj, rezultatul testelor este identic adică rezultatele obținute sunt la aceeași valoare, ceea ce ne indică faptul că linia noastră este calibrată și poate să înceapă testarea în mod real.

De mâine vom începe testarea personalului medical din județul nostru începând cu personalul unității de primiri urgențe continuând cu celelalte spitale, spitalul județean Alba, spitalul Blaj și toate celelalte spitale. Vrem să ne asigurăm că personalul medical este protejat sută la sută, aceștia fiind eroii noștri linia întâi.

Electrica Furnizare Discount

Linia de testare achiziționată de fundația Transavia va fi amenajată tot în cadrul laboratorului DSP Alba, care se află momentan în proprietatea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat atât Ministerul Sănătății cât și RENAR România și respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniul. Se va lucra în paralel pe două linii, personalul DSP Alba din cadrul laboratorului va lucra în două schimburi în două ture ca să putem să testăm cât mai multe persoane din județ.

Testele vor fi făcute cu făcute pe baza metodologiei aprobate la nivel național, adică acelor persoane care îndeplinesc criteriile de testare la nivel național, nu se pot face la cerere,  pe bază de solicitare sau contracost”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Petrecere de 1 Decembrie, în fața Catedralei din Alba Iulia. Zeci de români colindă la unison

Publicat

în

VIDEO| Petrecere de 1 Decembrie, în fața Catedralei din Alba Iulia. Zeci de români colindă la unison

În fața Catedralei din Alba Iulia, zeci de români s-au strâns și au început să colinde.

Acompaniați de instrumente muzicale, niște maramureșeni au dat startul colindelor, la care s-au alăturat și restul persoanelor prezente în fața catedralei.

Electrica Furnizare Discount

Români din toate colțurile sunt prezenți astăzi, 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României așa cum se cuvine.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Galerie de ULTRAȘI la Alba Iulia, de Ziua Națională: „România dodoloață, idealul nostru-n viața!”

Publicat

în

FOTO VIDEO| Galerie de ULTRAȘI la Alba Iulia, de Ziua Națională: „România dodoloață, idealul nostru-n viața!”

Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare an, unul dintre evenimentele mai deosebite organizate de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, care a oferit și de această dată imagini memorabile, a fost „Uniţi sub tricolor”.

Câteva zeci de tineri, care promovează reunificarea republicii Moldova cu România, au scandat „România dodoloață, idealul nostru-n viața!”, în apropierea Catedralei Reîntregirii.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, o „explozie” de fumigene a dat culoare, dar în acelaşi timp a atras privirile românilor prezenţi în oraşul Marii Uniri.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia: Ceremonia de primire a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia: Ceremonia de primire a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României 2021 și a 103 ani de la Marea Unire, miercuri, 1 decembrie, la Alba Iulia, la Sala Unirii a avut reconstituirea istorică a Primirii Soliilor din Cetățile de Scaun.

Ceremonia de primire a soliilor din partea Cetăților de Scaun ale celor trei provincii româneşti: Ţara Românească, Moldova – Bucovina şi Transilvania, este un moment emoţionant devenit deja tradiţie la Alba Iulia – capitala de suflet a românilor.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Miercuri, îmbrăcaţi în costumele epocii, veniți parcă din negura timpurilor, solii din provinciile româneşti au citit mesajele lor către ţară, întărind în discursurile rostite importanţa istorică a evenimentului petrecut acum 101 de ani.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

Ceremonialul a început la ora 11.00, iar gazdele acestui moment solemn au fost primarul municipiului Alba Iulia – Gabriel Pleșa și personajele de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare