De unde provin cei patru pacienți, înregistrați în județul Alba, decedați din cauza infecției cu COVID-19

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Până la acest moment în județul Alba au fost înregistrate patru decese provocate de infecția cu noul coronavirus,  3 bărbați  și o femeie.  De asemenea, la data de 9 aprilie se înregistrează în Alba 90 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Primul deces înregistrat în Alba este un bărbat de 66 ani cu domiciliu în județul Cluj, dar aflat în vizită la fiica din judetul Alba înainte de internare. Pacientul avea și multiple comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, fibroză pulmonară, boală renală cronică – dializă, diabet zaharat insulinodependent și obezitate.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Al doilea caz de deces provocat de coronavirus, bărbat de 90 de ani, este din orașul Zlatna. Pacientul a fost internat pe data de 06.04.2020 în SJU Alba Iulia, în Secția ATI cu sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, tromboză venoasă profundă și COVID-19 în observație.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Al treilea pacient decedat, un bărbat de 63 de ani, este din Ocna Mureș. Potrivit diagnosticului de internare, acesta suferea de pneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, obezitate și hipertensiune arterială.

Ultimul deces înregistrat până astăzi, o femeie de 70 de ani, este din Zlatna. Internată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în data de 07.04.2020. Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, HTA, nefropatie diabetică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei