Rămâi conectat

Curier Județean

De sâmbătă: Spectacole în aer liber cu ”Skepsis” la Alba Iulia, în fiecare weekend, timp de două luni. Teatru de stradă, medieval și clasic, în fața Muzeului Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

skepsis-muzeu20Trupa de teatru Skepsis propune publicului în lunile iulie şi august un program atractiv de spectacole în aer liber. În fiecare weekend, în faţa Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia vor fi prezentate spectacole de teatru de stradă, spectacole de teatru medieval şi clasic.

Aşadar, sâmbătă, 9 iulie 2016, ora 19.00, sunteți invitați la spectacolul Procesul lui Prometeu – un spectacol original, cu caracter simbolic, bazat pe dramatizarea nuvelei „Osândirea lui Prometeu” de Karel Kapec. Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu. Provocăm publicul la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive şi pasaje musicale antice. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, un proces social continuu care nu se încheie niciodată, este procesul intentat de semeni oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice.

Duminică, 10 iulie 2016, ora 19.00, Skepsis propune în premieră spectacolul Extraordinarele Aventuri ale Căpitanului Spaventi, un spectacol original de Comedia dell Arte –  gen specific Renaşterii italiene, caracterizat prin ritm alert, improvizaţie, comic popular şi personaje tipologice. Căpitanul Spaventi, cel mai viteaz om de arme al vremii sale, va încerca încă o dată să-şi demonstreze capacitatea de a cuceri cetatea din Alba Iulia, inima Isabellei, admiraţia lui Arlechino şi mai ales… aplauzele spectatorilor!

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa activ la viaţa  socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea