Rămâi conectat

Curier Județean

De luni încep lucrările de modernizare a DJ 107, la Drâmbar și Secășel. Costurile sunt de peste 3 milioane de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

După numeroase amânări datorate contestațiilor la  licitația de atribuire a  lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 107, iată că de luni vor începe în sfârșit reaparațiile. Porțiunea de circa 2 km dintre Alba Iulia și Teleac se află într- o avansată stare de degradare, accentuată semnificativ în urma acestei ierni.

Câștigătoarea licitației a fost desemnată și confirmată în cele din urmă societatea Newamport Compani SRL. Reprezentanților companiei le-au fost predate amplasamentele, iar reprezentanții Consiliului Județean Alba, beneficiarul și finanțatorul lucrărilor, au semnat un ordin de începere a lucrărilor.

Pentru cele două tronsoane de drum, respectiv Drâmbar – Șeușa și Colibi – Secășel termenul de reabilitare este de 4 luni. Costul lucrărilor de modernizare a celor două porțiuni de DJ se ridică la peste 3.000.000 de lei.

“Este vorba despre modernizarea ultimei porțiuni din Drumul Județean 107C, circa 2 kilometri. Va fi refăcut carosabilul și vor fi amenajate parcări. Pe anumite porțiuni vor fi scoase plăcile de beton din drumul vechi, aceasta fiind soluția tehnică ce mai bună pentru realizarea unei lucrări solide. A fost predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația și a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Dan Popescu, directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Alba.

DJ 107 Drâmbar – Șeușa – Ciugud – Dumbrava – Oarda – Vințu de Jos – DN 7 km 2+990 m – km 4 + 925 m, județul Alba. Suma este de 1.401.404,82 lei + TVA. Termen de execuție – 4 luni.

DJ 107: Alba Iulia – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secășel – Cergăul Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limita județului Mureș, km 19 + 600 m – km 28 + 826, tronson I cu km real măsurați în teren de la km 26 + 600 m la km 30 + 035. Suma este de 1.743.859,12 + TVA. Termen de execuție – 4 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea