De luni, evoluția cazurilor de români infectați cu COVID-19 nu vor mai fi anunțate în regim de update permanent

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Începând de luni, autoritățile nu vor mai transmite, în regim permanent de update, evoluția cazurilor de români infectați cu COVID-19, spun surse oficiale, motivul fiind o analiză din care reiese că o asemenea comunicare sporește pericolul de panică în rândul populației. Vor exista doar două buletine pe zi.

„Având în vedere numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus, care necesită a fi comunicate, a fost modificat modul de raportare, astfel încât va fi comunicat numărul total de cazuri, numărul de cazuri noi, dispersia pe județe, pe vârste. Informațiile despre cazurile noi vor fi comunicate DOAR în buletinele informative (2/zi), unul la ora 10.00, altul la ora 18.00.

ELIT

Totodată, am realizat o analiză asupra efectelor menținerii pe viitor a tipului de comunicare a noilor cazuri în regim update permanent, fapt care favorizează o spirală cu efecte sociale negative, observând și comunicarea realizată în alte state europene, am ajuns la concluzia că vom mai comunica noile cazuri numai în cele 2 buletine informative”, spun sursele citate.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419