Rămâi conectat

Actualitate

De luni am putea avea peste 20.000 de persoane vaccinate pe zi în România: Ce spune Valeriu Gheorghiţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, a afirmat că din data de luni, 4 ianuarie, ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1″, a declarat, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a adăugat că de luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele peste 70 de centre de vaccinare destinate personalului medical, „ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România”.

Sâmbătă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că 1.586 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în România, în ultimele 24 de ore.

Numărul total al persoanelor vaccinate, începând cu data de 27 decembrie 2020, a ajuns la 13.242.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrată o singură reacție adversă, comună și minoră, iar de la începutul campaniei de vaccinare numărul reacțiilor adverse a ajuns la 27. Dintre acestea, 4 au fost reacții locale cu durere la locul injectării, iar 23 au fost reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea