De la 1 octombrie: Cresc salariile și sporurile personalului medical. Cine va beneficia efectiv de majorare

personal medical spitalSalariile și sporurile personalului din sistemul public de sănătate vor crește, de la 1 octombrie 2015, cu 25%, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

 Executivul a explicat că majorarea are drept scop creșterea motivării personalului din sistemul public sanitar și stoparea migrației medicilor în străinătate.

ELIT

Măsura creșterii salariilor cu 25 de puncte procentuale, de la 1 octombrie, este inclusă în Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 35/2015, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 669 din 2 septembrie.

„Începând cu data de 1 octombrie 2015 (…), cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul din sistemul public sanitar, precum si personalul din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si al serviciilor teritoriale de expertiza medicala aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii se majoreaza cu 25% fata de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015, scrie in actul normativ.

Potrivit documentului, o crestere de 25% se va aplica, de asemenea, pentru sporuri, indemnizatii, compensatii si celelalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare, daca personalul medical isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Concret, cresterile se vor aplica pentru:

– personalul din unitatile sanitare publice cu si fara paturi;

– personalul din centrele de diagnostic si tratament;

– personalul din centrele medicale;

– personalul din centrele de sanatate;

– personalul din centrele de sanatate multifunctionale;

– personalul din unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice;

– personalul din unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie;

– personalul din cabinetele medicale si de medicina dentara, de unitate, ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, precum si ale Serviciului Roman de Informatii;

– personalul din reteaua de medicina scolara, asistenta medicala comunitara, precum si din alte unitati sanitare si medico-sociale publice;

– personalul din unitatile nominalizate in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 144/2010, finantate integral de la bugetul de stat si din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii;

– personalul de specialitate medico-sanitar, de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare si auxiliar sanitar din penitenciarele-spital, precum si din cabinetele medicale organizate la nivelul unitatilor penitenciare;

– personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din structura medicala a sistemului national de aparare, ordine publica si securitate nationala;

– personalul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si al serviciilor teritoriale de expertiza medicala aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii.

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, a anunțat încă din luna august ca Guvernul va majora salariile medicilor incepand cu data de 1 octombrie.

„De la 1 octombrie anul acesta, in special in baza economiilor facute de sistemul de sanatate dupa introducerea cardului de sanatate si a celorlalte masuri de eficientizare, putem sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar”, a declarat premierul la acel moment, adaugand ca salariile vor creste treptat, in urmatorii ani, pana se va ajunge la dublarea veniturilor actuale. (C.M.)

sursa:avocatnet.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

mefisto 30 septembrie 2015 at 15:18

cresterea de 25% este a salariului brut. Cresterea salariului net nu este mai mare de 10%.
Este stilul guvernelor de dupa 1990 de a prosti cetatenii jongland cu termenul de salariu brut si salariu net. Cand vor sa se arate generosi si sa indice salarii mari, vorbesc de cuantumul salariilor brute fara sa arate ca este vorba de faimosul „brut”

antiPeNaL 30 septembrie 2015 at 15:24

O sa creasca si valoarea spagii pe care o vor percepe incepand de maine cu 25% ? Nu de alta dar sa stim si noi… ca astia te lasa sa mori cu zile indiferent de cat de mare e salariul daca nu le dai peschesul.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...