Rămâi conectat

Actualitate

De ce servicii medicale nu mai au românii parte, de la 1 aprilie, de la medicul de familie: Schimbări după ieșirea din starea de alertă

Ziarul Unirea

Publicat

în

De ce servicii medicale nu mai au românii parte, de la 1 aprilie, de la medicul de familie: Schimbări după ieșirea din starea de alertă

O serie de servicii medicale din partea medicului de familie au fost eliminate, începând cu data de 1 aprilie, odată cu încetarea stării de alertă. Află în rândurile de mai jos ce schimbări s-au făcut.

Servicii de care nu mai poți avea parte

Medicii de familie își cer scuze pacienților pentru situațiile în care îi pune actuala legislație, însă ne vom întoarce iar la vizite la cabinet cu cardul de sănătate, la scrisori medicale, cozi la care poți aștepta minute bune și birocrație.

„Nu noi suntem de vină pentru scrisorile medicale pe care trebuie să reîncepem să le solicităm periodic pacienților, pentru drumurile chinuitoare pe care pacienții vârstnici sau doar cu boli cronice trebuie să le facă la 3, 6, 9, 12 luni în policlinici și spitale, la oraș sau uneori chiar în alt județ.

Nu noi suntem de vină pentru cardul de asigurat care ne împiedică să respectăm ora programată atunci când Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate mai „sughiță”, pentru cardul de asigurat fără de care nu putem acorda consultații decontate atunci când pacienții îl uită acasă și suntem nevoiți să îi trimitem după card. Sau când își uită codul PIN, sau cardul a fost blocat la alt furnizor, sau, sau, sau…”, a anunțat, într-o postare pe Facebook, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Fără consultații și rețete online

Reprezentanții medicilor de familie au postat o scrisoare publică prin care își cer scuze pacienților și au punctat principalele noutăți, de la 1 aprilie. Una dintre ele este faptul că nu se mai pot acorda consultații fără prezentarea cardului de asigurat, cu excepția consultații de la distanță.

De asemenea, de la 1 aprilie, consultațiile online sau telefonice nu mai pot fi acordate decât pentru afecțiuni cronice, precum și pentru bolile cu potențial endemoepidemic care necesită izolare, însă limitate la două consultații/episod.

Totodată, toate tipurile de servicii medicale din asistența medicală primară se acordă numai cu programare telefonică realizată cu minimum 24 ore înainte acordării serviciului, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale, definite conform ordinului nr. 2021/691/2008.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea