Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce întârzie construcția ștrandului din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Suntem ținuți în loc de acești pași birocratici pe care trebuie să-i parcurgem”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

De ce întârzie construcția ștrandului din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Suntem ținuți în loc de acești pași birocratici pe care trebuie să-i parcurgem”

Odată cu venirea verii, revine în discuție și problema lipsei unui ștrand public pentru cetățenii municipiului Alba Iulia, după ce ștrandul de la Schit, un loc de refugiu pentru albaiulieni în zilele toride de vară, nu mai este deschis de ani buni.

Proiectul unui ștrand public în zona Bazinului Olimpic a fost revigorat în 2020, când primăria Alba Iulia a actualizat studiului de fezabilitate, însă nici în această vară albaiulienii nu se vor bucura de ștrand în oraș.

Prezent în studioul Radio Unirea FM, viceprimarul Emil Antoniu Popescu a vorbit despre motivele întârzierii.

„Din păcate mai trece încă o vară și nu este amenajat acest ștrand. Este o problemă stringentă, de ani de zile, la nivelul municipiului Alba Iulia. Așa cum se cunoaște ștrandurile de la Schit au fost desființate, iar în momentul de față municipalitatea are un proiect ambițios în spatele Bazinului Olimpic. Din păcate suntem ținuți de aceste proceduri birocratice care întârzie foarte mult”, a spus viceprimarul Emil Antoniu Popescu

Ce întârzie această investiție

„Suntem în faza de descărcare arheologică, care a durat opt luni de zile, însă este o condiție obligatorie pentru a putea să demarezi acest proiect și pentru a avansa. Sunt lucruri care se supun legislației române în acest moment și nu putem să facem pași fără aceste lucruri. O să urmeze apoi un proiect tehnic pentru bazin și achiziția lucrărilor. Suntem ținuți din păcate în loc de acești pași birocratici pe care trebuie să-i parcurgem”, a declarat Popescu.

Când va prinde contur ștrandul

„Sursele de finanțare sunt fie de la bugetul local fie de la bugetul național, nu sunt alocate sume din fonduri europene. Sperăm să prindă contur în vara viitoare, dar este foarte important pentru că de anul trecut s-a demarat această procedură de descărcare arheologică, care din păcate a durat foarte mult. Procedura este finalizată, urmează ca în luna august să fie finalizate toate elementele pentru a putea trece la achiziția pentru proiectul tehnic”, a mai spus viceprimarul Popescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea