De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Iată cum ți se poate îmbunătății sănătatea…
Beneficiile consumului de cafea
Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.
Beneficiile consumului de ceai
Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai sunt: efectul antioxidant, managementul greutăţii, antiobezitate, antidiabetic, neuroprotector, protecţie împotriva unor cancere, sănătatea tubului digestiv, sănătate dentară prin aport de fluor. Cu toate acestea, susţin specialiştii, consumul excesiv de ceai poate cauza o serie de probleme, precum: probleme prin aport de cofeină constituţională, alergii, metale grele, aport exagerat de fluor, dar şi interacţiuni cu anumite medicamente.
Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cum obțin cetățenii străini în România certificatul de rezidență fiscală: Proceduri legale, documentație necesară și rolul avocaților specializați
Cum obțin cetățenii străini în România certificatul de rezidență fiscală: TOTUL despre proceduri legale, documentație necesară și rolul avocaților specializați Obținerea certificatului de rezidență fiscală în România reprezintă un proces complex, reglementat de Codul Fiscal și de convențiile internaționale privind evitarea dublei impuneri. Potrivit Dr. Av. Radu Pavel, avocat coordonator al Societății de Avocatură Pavel, […]
Românii aleg străinătatea: Salariile mai mari și condițiile mai bune din Vest atrag milioane de oameni care își fac planuri să plece
Românii aleg străinătatea: Salariile mai mari și condițiile mai bune din Vest atrag milioane de oameni care își fac planuri să plece, lăsând în urmă sate și orașe tot mai goale Emigrația rămâne un fenomen puternic în România, iar datele recente arată că dorința de a pleca este mai mare decât în orice altă țară […]
15 septembrie | Ziua care a adus evenimente istorice importante, de la inovații militare la declarații politice memorabile
15 septembrie | Ziua care a adus evenimente istorice importante, de la inovații militare la declarații politice memorabile Pe 15 septembrie, istoria mondială a fost marcată de evenimente care au schimbat cursul evenimentelor politice, militare și sociale. De la introducerea tancurilor pe câmpul de luptă în timpul Primului Război Mondial, la vizite istorice ale liderilor […]