De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Iată cum ți se poate îmbunătății sănătatea…
Beneficiile consumului de cafea
Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.
Beneficiile consumului de ceai
Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai sunt: efectul antioxidant, managementul greutăţii, antiobezitate, antidiabetic, neuroprotector, protecţie împotriva unor cancere, sănătatea tubului digestiv, sănătate dentară prin aport de fluor. Cu toate acestea, susţin specialiştii, consumul excesiv de ceai poate cauza o serie de probleme, precum: probleme prin aport de cofeină constituţională, alergii, metale grele, aport exagerat de fluor, dar şi interacţiuni cu anumite medicamente.
Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Papa Leon al XIV-lea: Cine este și ce spunea papa Francisc despre el A doua zi de coclav, 8 mai 2025, Cardinalul american Rovert Prevost a fost ales noul papă. Și-a ales numele pontifical de Leon al XIV-lea. Este primul papă american din istoria Bisericii Catolice și face parte din Ordinul Sf. Augustin. Clopotele bazilicii […]
9 mai 2025 | Trafic doar pe banda 2 pe Autostrada A1, între Pianu și Orăștie: Lucrări de reparații fisuri
9 mai 2025 | Trafic doar pe banda 2 pe Autostrada A1, între Pianu și Orăștie: Lucrări de reparații fisuri Vineri, 9 mai 2025, până la ora 17.00, traficul se desfășoară doar pe banda 2 pe Autostrada A1, între Pianu și Orăștie. Se execută pe tronsonul amintit lucrări de reparații fisuri. Citește și: FOTO | […]
Radu Georgescu: JPMorgan, cea mai mare bancă din lume, a pariat că leul se va devaloriza 20%. România, o miză mare pentru traderi din cauza deficitelor
Radu Georgescu: JPMorgan, cea mai mare bancă din lume, a pariat că leul se va devaloriza 20%. România, o miză mare pentru traderi din cauza deficitelor Radu Georgescu a făcut marți o paralelă între ce s-a întâmplat în Marea Britanie în urmă cu 30 de ani, când lira s-a devalorizat 25%, într-o zi, zi rămasă […]