De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Iată cum ți se poate îmbunătății sănătatea…
Beneficiile consumului de cafea
Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.
Beneficiile consumului de ceai
Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai sunt: efectul antioxidant, managementul greutăţii, antiobezitate, antidiabetic, neuroprotector, protecţie împotriva unor cancere, sănătatea tubului digestiv, sănătate dentară prin aport de fluor. Cu toate acestea, susţin specialiştii, consumul excesiv de ceai poate cauza o serie de probleme, precum: probleme prin aport de cofeină constituţională, alergii, metale grele, aport exagerat de fluor, dar şi interacţiuni cu anumite medicamente.
Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Deodorantul spray pe piele, o nouă provocare pe TikTok, a ajuns în România. Tinerii se aleg cu grave leziuni ale pielii și cicatrici pe viață
Deodorantul spray pe piele, o nouă provocare pe TikTok, a ajuns în România. Tinerii se aleg cu grave leziuni ale pielii și cicatrici pe viață O nouă provocare online pune adolescenții în pericol. Tinerii își pulverizează deodorant spray direct pe piele, cât mai mult timp, până îşi provoacă arsuri pe care apoi le filmează și […]
Cum va fi vremea în România în iulie 2025: Căldură greu de suportat și secetă majoră. Prognoza meteo pe 4 săptămâni
Cum va fi vremea în România în iulie 2025: Căldură greu de suportat și secetă majoră. Prognoza meteo pe 4 săptămâni Administrația Națională de Meteorologie anunță că în luna iulie 2025 va fi foarte cald în România. Temperaturile cele mai ridicate se vor înregistra în sud-vestul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru luna iulie vor […]
Întârzieri URIAȘE ale trenurilor după căderea unui copac pe o linie din județul Alba: Unde s-a produs incidentul
Întârzieri uriașe ale trenurilor după căderea unui copac pe o linie din județul Alba: Unde s-a produs incidentul Circulația feroviară a fost întreruptă temporar, vineri, 27 iunie 2025, pe ruta Războieni-Unirea (parte a secției Războieni -Teiuș), din cauza căderii unui copac în gabaritul liniei de cale ferată. Citește și: După 80 de ani, intră în […]