De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
De ce este bine pentru tine să bei cafea sau ceai și să mănânci ciocolată? BENEFICIILE generate de consumul lor
Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Iată cum ți se poate îmbunătății sănătatea…
Beneficiile consumului de cafea
Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.
Beneficiile consumului de ceai
Cele mai importante beneficii ale consumului de ceai sunt: efectul antioxidant, managementul greutăţii, antiobezitate, antidiabetic, neuroprotector, protecţie împotriva unor cancere, sănătatea tubului digestiv, sănătate dentară prin aport de fluor. Cu toate acestea, susţin specialiştii, consumul excesiv de ceai poate cauza o serie de probleme, precum: probleme prin aport de cofeină constituţională, alergii, metale grele, aport exagerat de fluor, dar şi interacţiuni cu anumite medicamente.
Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2024 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Florii 2024: Ce nume de flori sunt sărbătorite în Duminica Floriilor
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Curier Județeanacum 3 zile
Duminica Floriilor – simboluri creştine, obiceiuri şi tradiţii populare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Florii 2024. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Superstiții, obiceiuri și tradiții în Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare – credincioșii se pregătesc să primească lumina Învierii