Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce a început cu întârziere Festivalul Alba Iulia Music&Film și de ce nu se vor mai organiza evenimente în Piața Cetății?

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

piata cetatii002Răspunsul la cele două întrebări este unul singur: pentru că ”așa vrea mușchii” unui cetățean! Dar, se pare că nu este un cetățean oarecare, ci unul care este destul să pocnească din degete ca să primească tot ce dorește de la conducerea acestui oraș. Iar faptul că o persoană poate să dispună când vrea, și mai ales cum vrea, de cea mai importantă locație din Cetate, ridică mari semne de întrebare privind modul în care municipiul Alba Iulia este administrat.

Concret, celor nemulțumiți de întârzierea (de aproape o oră) cu care a început Festivalul Alba Iulia Music&Film, trebuie să le dezvăluim că aceasta a fost cauzată de mutarea în ultimul moment a scenei, ecranului și scaunelor, din Piața Cetății, pe Latura de Vest din Șanțuri. Mai precis, executantul lucrărilor de restaurare și reabilitare din Piața Cetății avea nevoie de spațiu de desfășurare a unui simpozion. Invitații – specialiști în restaurare, arheologie și istorie, care urmau să viziteze și să admire mărețele opere de artă și arhitectură aruncate ”cu furca” în respectiva locație, ar fi fost grav perturbați de spectatori. A cerut și a primit, însă organizatorii festivalului au făcut un adevărat tur de forță ca să se încadreze, cât de cât, în timp.

Cât despre interzicerea, pe viitor, a organizării de evenimente în respectiva locație, se pare că este cerută de același personaj, pe motiv că toată munca îi este distrusă de ”hoardele” de participanți. Iar ”săracul” restaurator, care a încasat peste 9 MILIOANE DE EURO numai pentru reabilitare zonei interioare a Cetății, și care este obligat să garanteze în următorii ani trăinicia lucrărilor făcute, nu are chef să repare pe cheltuiela lui 2-3 dale sparte, un stâlp căzut, o zgârietură pe piramidă sau cine știe ce altă nenorocire de acest fel, care ar putea fi provocată de spectatorii adunați periodic în piață.

Umblă vorba prin târg că edilul orașului este dispus, în mod ciudat, să-i îndeplinească și această dorință. În ciuda faptului că aici este vorba despre defrișarea unui parc, tocmai pentru amenajarea unei zone dedicată special organizării de evenimente, de care cetățenii orașului să se poată bucura. Aceiași cetățeni care au plătit din banii lor lucrările, pentru că, pe lângă fondurile europene, acestea au fost finanțate și de la bugetul local!

Aici intervine marele semn de întrebare: de ce un cetățean poate ”face legea” pentru o parte însemnată din oraș? Poate că vom primi cândva răspunsul de la unele instituții abilitate să-l dea. Sau poate că, dacă tot s-a ajuns la o asemenea situație, chiar dumneavoastră, albaiulienii, ați putea hotărî că este momentul să se schimbe ceva în administrația acestui oraș.

Până atunci vă rugăm să priviți aceste poze. Așa arată Piața Cetății într-o noapte de festival – dezolant de pustie! A meritat, pentru asta, să se cheltuiască atâția bani?

[nggallery id=2275]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea