De ce a început cu întârziere Festivalul Alba Iulia Music&Film și de ce nu se vor mai organiza evenimente în Piața Cetății?
Răspunsul la cele două întrebări este unul singur: pentru că ”așa vrea mușchii” unui cetățean! Dar, se pare că nu este un cetățean oarecare, ci unul care este destul să pocnească din degete ca să primească tot ce dorește de la conducerea acestui oraș. Iar faptul că o persoană poate să dispună când vrea, și mai ales cum vrea, de cea mai importantă locație din Cetate, ridică mari semne de întrebare privind modul în care municipiul Alba Iulia este administrat.
Concret, celor nemulțumiți de întârzierea (de aproape o oră) cu care a început Festivalul Alba Iulia Music&Film, trebuie să le dezvăluim că aceasta a fost cauzată de mutarea în ultimul moment a scenei, ecranului și scaunelor, din Piața Cetății, pe Latura de Vest din Șanțuri. Mai precis, executantul lucrărilor de restaurare și reabilitare din Piața Cetății avea nevoie de spațiu de desfășurare a unui simpozion. Invitații – specialiști în restaurare, arheologie și istorie, care urmau să viziteze și să admire mărețele opere de artă și arhitectură aruncate ”cu furca” în respectiva locație, ar fi fost grav perturbați de spectatori. A cerut și a primit, însă organizatorii festivalului au făcut un adevărat tur de forță ca să se încadreze, cât de cât, în timp.
Cât despre interzicerea, pe viitor, a organizării de evenimente în respectiva locație, se pare că este cerută de același personaj, pe motiv că toată munca îi este distrusă de ”hoardele” de participanți. Iar ”săracul” restaurator, care a încasat peste 9 MILIOANE DE EURO numai pentru reabilitare zonei interioare a Cetății, și care este obligat să garanteze în următorii ani trăinicia lucrărilor făcute, nu are chef să repare pe cheltuiela lui 2-3 dale sparte, un stâlp căzut, o zgârietură pe piramidă sau cine știe ce altă nenorocire de acest fel, care ar putea fi provocată de spectatorii adunați periodic în piață.
Umblă vorba prin târg că edilul orașului este dispus, în mod ciudat, să-i îndeplinească și această dorință. În ciuda faptului că aici este vorba despre defrișarea unui parc, tocmai pentru amenajarea unei zone dedicată special organizării de evenimente, de care cetățenii orașului să se poată bucura. Aceiași cetățeni care au plătit din banii lor lucrările, pentru că, pe lângă fondurile europene, acestea au fost finanțate și de la bugetul local!
Aici intervine marele semn de întrebare: de ce un cetățean poate ”face legea” pentru o parte însemnată din oraș? Poate că vom primi cândva răspunsul de la unele instituții abilitate să-l dea. Sau poate că, dacă tot s-a ajuns la o asemenea situație, chiar dumneavoastră, albaiulienii, ați putea hotărî că este momentul să se schimbe ceva în administrația acestui oraș.
Până atunci vă rugăm să priviți aceste poze. Așa arată Piața Cetății într-o noapte de festival – dezolant de pustie! A meritat, pentru asta, să se cheltuiască atâția bani?
[nggallery id=2275]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan