Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce a fost oprit, în trafic, un șofer din Alba de un alt conducător auto: Bărbatul oprit a fost trimis în judecată

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De ce a fost oprit, în trafic, un șofer din Alba de un alt conducător auto: Bărbatul oprit a fost trimis în judecată

În după amiaza zilei de 7 aprilie 2022, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 107F, un martor, a observat că autoturismul, care se deplasa în fața sa, fiind condus de inculpat, are o traiectorie neobișnuită, în sensul că părăsea frecvent banda de rulare.

În jurul orei 17.35, martorul s-a poziționat cu autoturismul său în fața celui condus de inculpat, a redus viteza și l-a determinat pe cel din urmă să oprească, după care a sesizat organele de poliție prin SNUAU 112.

Organele de poliție sosite la fața locului au constatat că inculpatul emana halenă alcoolică și i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest marca DRAGGER, pentru stabilirea alcoolemiei în aerul expirat, însă, cel în cauză a refuzat.

În continuare, inculpatului i s-a cerut să se deplaseze împreună cu organele de poliţie la Spitalul Municipal Blaj, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă, a refuzat și această solicitare.

„În cursul urmăririi penal inculpatul a recunoscut că a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, menţionând că i-a fost teamă de această procedură, întrucât, înainte de a se urca la volan a consumat vin la un local”, se arată în rechizitoriu

„În temeiul art. 346 alin.1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală din dosarul penal, privind pe inculpat, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de: Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art. 337 din Codul Penal.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpat la rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, se arată în hotărârea Judecătoriei Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea