Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De astăzi, timp de trei zile creştinii ortodocşi au intrat în postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

petruPostul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel începe de astăzi, 26 iunie şi va ţine doar trei zile, pe 29 iunie fiind ziua prăznuirii celor doi Apostoli, care au trăit în primul veac creştin. Acest post are o lungime schimbătoare şi se stabileşte, an de an, în funcţie de data la care se sărbătoresc Rusaliile sau Cincizecimea. Perioada de abstinenţă trebuie să fie respectată nu numai sub aspect alimentar, ci mai ales din punct de vedere duhovnicesc.

Citește și: Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel haioase

Prin ținerea acestui post se cinstesc darurile Sfântului Duh, care s-au pogorât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime și care se revarsă în fiecare an peste Biserică la sărbătoarea Rusaliilor, împărtășindu-se din ele și credincioșii.

Despre vechimea acestui post există mărturii încă din primele veacuri creștine, când Sfinții Părinți îl numeau postul de vară sau al Cincizecimii. În această scurtă perioadă, credincioșii sunt îndemnați, în primul rând, să se spovedească, iar în ceea ce privește mâncarea să consume, în zilele de miercuri și vineri, legume fără ulei, iar joi aceleași cu ulei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea