De astăzi, judecătorii și procurorii corupți nu mai primesc pensii speciale
Începând de astăzi, magistraţii dovediţi ca fiind corupţi nu se vor mai bucura de pensiile uriaşe. La finalul carierei, judecătorii şi procurorii care au încălcat legea când şi-au făcut meseria vor primi o remuneraţie ca orice alt pensionar.
De asemenea, potrivit actului normativ publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, magistraţii cercetaţi pentru corupţie nu se mai pot pensiona înainte de o sentință definitivă.
Formulată prima dată în 2011, de conducerea de la vremea respectivă a CSM, propunerea legislativă a fost transmisă apoi către Ministerul Justiției, care a analizat-o timp de doi ani, după care a transmis-o către Parlament pentru dezbatere.
În comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat proiectul de lege a fost intens dezbătut cu reprezentanți ai sistemului juridic și s-a lovit de o puternică opoziție în special din partea unor asociații ale judecătorilor și procurorilor.
Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat într-o formă revizuită în urmă cu o lună, când din proiectul legislativ a fost exclusă prevederea care arăta că noua lege se aplică retroactiv, adică și în cazul magistraților deja condamnați definitiv pentru fapte de corupție.
Sursa: m.ziuanews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Ursul ar putea fi scos de pe lista speciilor strict protejate. Ministrul Mediului: „Dacă intră în localitate, trebuie împuşcat”
Ursul ar putea fi scos de pe lista speciilor strict protejate. Ministrul Mediului: „Dacă intră în localitate, trebuie împuşcat” Ursul ar trebui scos de pe lista speciilor strict protejate în România, a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. Nimic nu ne opreşte să luăm măsuri pentru a proteja […]
Economia României, realitate dură: Statul cheltuie mult mai mult decât încasează. Cifre oficiale
Economia României, realitate dură: Statul cheltuie mult mai mult decât încasează. Cifre oficiale Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un deficit de 43,66 miliarde lei, respectiv 2,28% din PIB faţă de deficitul de 35,88 miliarde lei, respectiv 2,04% din PIB aferent celor trei luni ale anului 2024, […]
Vouchere pentru alimente 2025 | Cardurile sociale, alimentate cu prima transă de 125 lei, în prima lună de vară. Beneficiari
Vouchere pentru alimente 2025 | Cardurile sociale, alimentate cu prima transă de 125 lei, în prima lună de vară. Beneficiari Vouchere pentru alimente 2025. Programul „Sprijin pentru România” continua și în 2025, prin oferirea de vouchere pentru alimente și mese calde persoanelor aflate în dificultate. Voucherele vor fi distribuite electronic, iar în acest an, beneficiarii […]