Rămâi conectat

Actualitate

De astăzi, judecătorii și procurorii corupți nu mai primesc pensii speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de astăzi, magistraţii dovediţi ca fiind corupţi nu se vor mai bucura de pensiile uriaşe. La finalul carierei, judecătorii şi procurorii care au încălcat legea când şi-au făcut meseria vor primi o remuneraţie ca orice alt pensionar.

De asemenea, potrivit actului normativ publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, magistraţii cercetaţi pentru corupţie nu se mai pot pensiona înainte de o sentință definitivă.

Formulată prima dată în 2011, de conducerea de la vremea respectivă a CSM, propunerea legislativă a fost transmisă apoi către Ministerul Justiției, care a analizat-o timp de doi ani, după care a transmis-o către Parlament pentru dezbatere.

În comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat proiectul de lege a fost intens dezbătut cu reprezentanți ai sistemului juridic și s-a lovit de o puternică opoziție în special din partea unor asociații ale judecătorilor și procurorilor.

Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat într-o formă revizuită în urmă cu o lună, când din proiectul legislativ a fost exclusă prevederea care arăta că noua lege se aplică retroactiv, adică și în cazul magistraților deja condamnați definitiv pentru fapte de corupție.

Sursa: m.ziuanews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea