Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

David Popovici a ratat podiumul în finala Campionatului Mondial de la Fukuoka de la 200 de metri liber. Pe ce loc s-a clasat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

David Popovici a ratat podiumul în finala Campionatului Mondial de la Fukuoka de la 200 de metri liber. Pe ce loc s-a clasat

David Popovici a încheiat finala de la 200 de metri liber a Campionatelor Mondiale de Natație. Acesta a terminat pe locul 4, deși a fost primul la ultima întoarcere.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reporterii GSP au asistat la antrenamentul lui David Popovici. La 18:30 ora locală (ora 12:30, ora României) a început încălzirea pe uscat.

După 15 minute a intrat în apă și a făcut încălzirea pe culoarul 4, cel pe care va înota. El a fost supravegheat de Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan și Marcel Ivan. A ieșit din bazin la ora 19:12 (13:12, ora României)

La final, David și-a salutat părinții și iubita, prezenți în Japonia pentru a-l susține.

David Popovici și-a dorit culoarul 4 în finala la 200 de metri liber

David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 26 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 27 iulie

Proba de 200 de metri liber e favorita lui David Popovici. De ce?

El a explicat de mai multe ori: „Mă simt mai bine pentru că e mai multă tactică la mijloc, trebuie să gândești mai mult. E o cursă greu de planificat”, a spus înotătorul în vârstă de 18 ani. O cursă care doare și pe care s-a concentrat mai mult în acest an pentru a se apropia de recordul deținut de Paul Biedermann din 2009, 1:42:00.

Mulți specialiști vorbesc despre faptul că a venit momentul ca acesta să cadă, mai ales după cursa de la Roma, când David a devenit al treilea performer din toate timpurile în această probă cu timpul de 1:42,97.

Campionul mondial en titre va înota pe culoarul patru, cel care este destinat înotătorului cu cel mai bun timp după semifinale. Un obiectiv pe care l-a avut luni, acela de a-și asigura locul favoritului. Lângă el vor fi sud-coreeanul Sunwoo Hwang și americanul Luke Hobson.

Finala de la 200 metri liber va fi prima a reuniunii de seară de la Fukuoka, așa că spectacolul e cu siguranță asigurat.

Cine sunt adversarii lui David Popovici în finala la 200 metri de la CM de la Fukuoka

  • Luke Hobson (SUA), 20 de ani: A câștigat proba de 200 de metri la concursul de selecție al SUA cu un timp de 1:45,10. Are un final de cursă puternic, așa a făcut acum o lună, când era al treilea după primul 50 și al patrulea la 100 de metri, dar a înotat apoi ultimii 50 de m în 26, 61 s.
  • Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), 20 de ani: Vicecampion mondial în 2022, sud-coreeanul este considerat parte din viitorul acestei probe. Cea mai bună performanță a sa este 1:44,47. A fost al treisprezecelea după serii la Fukuoka, dar a înotat mult mai bine în semifinale.
  • Tom Dean (Marea Britanie), 23 de ani: Campionul olimpic en titre în această probă are cel mai bun timp înregistrat de 1:44, 22, realizat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Britanicul a fost învins de David Popovici la Campionatele Mondiale de anul trecut, când acesta s-a clasat pe locul al treilea în finala mondială de la Budapesta, dar și anul acesta în cadrul Trofeului Sette Colli de la Roma.
  • Matt Richards (Marea Britanie), 20 de ani: L-a învins pe campionul olimpic în cursa națională, atunci când a stabilit și cel mai bun timp al său pe această distanță 1:44,83.
  • Honjoon Lee (Coreea de Sud), 22 de ani: Al doilea sud-coreean care este prezent în finală are drept performanță de top în această finală 01:45, 70, realizat anul acesta în întrecerea națională.
  • Kieran Smith (SUA), 23 de ani: Specialist mai mult în cursele în bazin scurt, americanul are 01:44,74 drept cea mai bună performanță în proba de 200 de metri liber în bazin olimpic, realizat la JO de la Tokyo în 2021. El are în palmares un bronz olimpic cucerit în proba de 400 metri liber și un aur mondial cu ștafeta de 4×200 m liber la CM de la Budapesta.
  • Felix Aubock (Austria), 27 de ani: Cel mai în vârstă înotător din finală, austriacul s-a clasat pe poziția a cincea în proba de 200 metri liber la ediția trecută a Campionatelor Mondiale, unde a realizat și cel mai bun timp al carierei sale, 01:45, 11.

Sursa: gsp.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea