Daniel Zdrânc, vicepreședintele ANRSC, la Radio Unirea FM: „În iluminatul public s-au făcut investiții majore”

Paul Voicu - Primar 2020

În baza proiectelor inițiate de Partidul Social Democrat, PNDL1 ȘI PNDL2 (Programul Național de Dezvoltare Locală) au fost făcute investiții masive în sistemul de iluminat. aceste investiții s-au materializat prin trecerea de la becurile vechi cu filament sau cu sodiu la cele de tip nou cu LED. Prin această trecere, costurile cu energia electrică, costuri care în momentul de față sunt plătite de Primărie, de unitatea publică locală, au scăzut seminifcativ, în unele locuri chiar și cu 50%, a declarat Daniel Zdrânc.

La momentul de față, Primăria Alba Iulia plătește sume foarte mari pentru iluminatul public, chiar dacă în unele zone au fost montate becuri de tip nou. În momentul în care toate becurile vor fi înlocuite, costurile se vor micșora considerabil.

ELIT

Un alt aspect pozitiv remarcat de către vicepreședintele ANRSC Daniel Zdrânc, este cel al duratei de viață a becurilor. Acesta a spus că dacă becurile de tip vechi au ca durată de viață cuprinsă între 6 luni și doi ani, iar celelalte de tip nou, LED, pot ajunge la 10 ani sau chiar mai mult.

Daniel Zdrânc a mai completat spunând că iluminatul public, alături de apă-canal, salubrizare sau transport public, sunt servicii de bază și ele ar trebui să consituie prioritatea oricăriu primar și oricăriu președinte de consiliu județean pentru că suntem afectați zi de zi, iar fără ele nu putem trăi

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...